Amélie – 20th anniversary

Amélie – 20th anniversary

Jean-Pierre Jeunet - Frankrijk - 2001 - 122 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain is vanaf 23 december dagelijks te zien in Focus. De tijden voor Eerste en Tweede Kerstdag zijn bekend. Op Tweede Kerstdag (zo 26 dec) is deze film te combineren met een heerlijk Kerstontbijt. Klik hier voor alle info!

Charmant, romantisch en speels grotestadssprookje van Jean-Pierre Jeunet over een eenzaam meisje dat besluit zich positief te gaan mengen in de levens van haar mede-inwoners van Montmartre. Twintig jaar na de release zal Amélie je opnieuw betoveren!

Amélie Poulain (Audrey Tautou) werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat. Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet.

Bekijk op IMDB