After Love

After Love

Aleem Khan - GB - 2020 - 89 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

'De film is een mooi kleinood, waarin de personages soms verkeerd op elkaar reageren en dan gezamenlijk goede oplossingen vinden.'

NRC

'Joanna Scanlan offers a masterclass in drama.'

The Guardian

Mary Hussain, de echtgenote van veerbootkapitein Ahmed in Dover, doet na diens dood een opzienbarende ontdekking. Uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021 en winnaar van de BAFTA voor Best Leading Actress!

After Love is een intrigerend portret van beginzestiger Mary Hussain. Ooit bekeerde Mary zich tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen. Al jaren leidt ze met veerbootkapitein Ahmed een tevreden bestaan aan de Britse kust, als Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval. Bij het uitzoeken van zijn papieren staat Mary een schok te wachten: in Ahmeds portefeuille vindt ze een foto van een vrouw. Mary reist naar Calais om verhaal te halen, maar de ontmoeting met deze Geneviève kent een onverwacht verloop.

After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie. Festivalgangers en critici waren enthousiast, de film ontving meerdere prijzen en hoofdrolspeelster Joanna Scanlan – bekend van vele Britse tv-series (Getting On, The Thick of It) – kreeg een BAFTA Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol.

PREVIOUSLY UNRELEASED

Deze film is onderdeel van de reeks ‘Previously Unreleased’ van Eye Filmmuseum. Een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar ten onrechte de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Met deze reeks geeft Eye de films alsnog een kans; de met zorg geselecteerde titels zijn deze zomer ten minste een week lang dagelijks te zien in de landelijke bioscopen.

Bekijk op IMDB