A Night at the Louvre: Leonardo Da Vinci

A Night at the Louvre: Leonardo Da Vinci

Pierre-Hubert Martin - Frankrijk - 2020 - 90 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands

Deze film maakt officieel geen deel uit van ons Arts in Cinema-programma, maar past er perfect tussen! Arts in Cinema is een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Bekijk HIER het volledige programma.

Een nachtelijke privé-tour door de Leonardo Da Vinci tentoonstelling in het Louvre. Exclusieve opnamen gemaakt van de grote expositie onder regie van de curatoren van het Louvre zelf. Een unieke mogelijkheid om Da Vinci’s mooiste werken van dichtbij te zien.

Ter nagedachtenis van zijn vijfhonderdste sterfdatum organiseerde het Louvre een grootse expositie over Leonardo da Vinci. Maar liefst tien jaar hebben de curatoren eraan gewerkt en met meer dan een miljoen bezoekers werd dit hét artistieke topevenement van het najaar van 2019. Dit retrospectief over zijn carrière als schilder laat zien hoe Leonardo het schilderen boven alle andere disciplines plaatste. Met de ‘wetenschap van de schilderkunst’ zoals hij het noemde, bracht hij zijn onderzoek van de wereld tot leven. Tijdens dit cinematografische privébezoek aan het Louvre delen de curatoren van de tentoonstelling hun kunstkennis met de kijker. Het geeft nieuwe inzichten in Leonardo’s ongekende schildertechnieken en zijn wereldberoemde werken. Kom oog in oog met de Mona Lisa te staan en bekijk haar met een verrassend nieuwe blik!