BTTF: A Haunting History

BTTF: A Haunting History

Ilse & Femke van Velzen - Nederland - 2015 - 70 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

A Haunting History – met nagesprek met regisseur Ilse van Velzen – is onderdeel van een tweedelig filmprogramma in het kader van de jaarlijkse conferentie Bridge to the Future: dit jaar is er in plaats van een conferentie een live interactieve talkshow rondom het thema Verzoening.

Na zijn studie in Engeland keert de jonge, ambitieuze advocaat Anuol terug naar zijn geboorteland Zuid-Soedan. Achtervolgd door het traumatische oorlogsgeweld dat hem als kind trof, stort hij zich op zijn missie dat de wet de enige ware gids is om duurzame vrede in het land te brengen.

Wanneer een nieuwe burgeroorlog uitbreekt, wordt Anuol geconfronteerd met tegengestelde opvattingen van zijn landgenoten. Zij willen het verleden juist vergeten, terwijl hij degenen die verantwoordelijk zijn voor de gewelddadigheden in de burgeroorlog wil laten berechten. Alleen dan, vindt hij, kan men zich met de geschiedenis verzoenen en er gewerkt worden aan een vreedzame toekomst. Zal Anuol’s ideaal van rechtvaardigheid ooit werkelijkheid worden?

Na de film is er een zaalgesprek met Ilse van Velzen, een van de regisseurs van A Haunting History.

Meer informatie over de Live Interactieve TalkshowBridge to the Future  die op vrijdag 17 september plaatsvindt.