Introdans: een ontmoeting met Ton Wiggers

Introdans: een ontmoeting met Ton Wiggers

Inge Theunissen - Nederland - 90 minuten

In juni organiseren we twee bijzondere avonden met filmprogramma’s over het werk van Introdans door de lens van de Arnhemse filmmaakster Inge Theunissen. Zij volgt het gezelschap al meer dan 10 jaar op de voet en komt met haar camera ook achter de schermen van dit internationale balletgezelschap. Woensdag 29 juni om 19:00 uur staat de avond geheel in het teken van oprichter en pionier Ton Wiggers, met de vertoning van een documentaire over hem en een zaalgesprek.

Op dinsdag 7 juni is de andere ontmoeting met Introdans! Klik hier voor meer informatie en tickets.

In 1971, een halve eeuw geleden, richtte Ton Wiggers in Arnhem balletgezelschap Introdans op. Ter ere van dit gouden jubileum en zijn afscheid na 50 jaar volgde Inge Theunissen hem gedurende zijn laatste jaar als directeur. Wat kenmerkt de mens die 50 jaar lang onverwoestbaar vasthoudt aan zijn missie: dans toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen? En ook: hoe kijkt hij naar de toekomst? De documentaire vertelt het verhaal van een bevlogen vasthoudende pionier. Na de première is er gelegenheid nog een ‘laatste’ vraag te stellen aan Ton.

INTRODANS BEWEEGT JE

Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken ons repertoire dat we op wereldberoemde podia presenteren. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit onze kunst verbinden we mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving!