11 januari 2023

Vacature Bestuurslid

Grenzeloze filmliefde, altijd een prachtprogramma, vijf filmzalen, een sfeervol café-restaurant voor interessante ontmoetingen, zonnig terras en openluchtvertoningen op het dak; dat is Stichting Focus Filmtheater Arnhem. We bevinden ons aan het Audrey Hepburnplein, midden in de stad, tussen andere Arnhemse iconen. Ken je onze mooie doorkijk naar de Eusebiuskerk al?

Ons enthousiaste en diverse team bestaande uit 15 medewerkers, 90 vrijwilligers en 30 horecamedewerkers maakt het mogelijk om Focus Filmtheater en café-restaurant Focus | Eten + Drinken 365 dagen per jaar te laten draaien. In vijf filmzalen en een openluchtzaal op het dak bieden we een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen. Daarnaast is het ruim opgezette café-restaurant dagelijks geopend voor koffie, lunch, borrel en diner. In korte tijd hebben we onszelf weten neer te zetten als twee succesvolle ondernemingen, die samen één levendige culturele ontmoetingsplek vormen. We groeien nog steeds en blijven ons ontwikkelen op het ritme van de tijd.

Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid dat binnen ons team past en graag bij ons aan slag gaat. Ben jij ons nieuwe:

BESTUURSLID (AANDACHTSGEBIED FINANCIËN)

Wat ga je doen bij ons?
Met jouw enthousiasme, organisatievermogen en kennis van en ervaring met financiële processen adviseer je de overige bestuursleden en onze directeur. Je begrijpt hoe deze financiële processen werken, met name in de gesubsidieerde culturele sector.

Als je solliciteert op deze onbezoldigde functie gaan wij ervan uit dat je interesse hebt in onze organisatie en dat je bereid bent om in dienst te staan van onze ambities. Je stemt in met het bestuur- en het directiereglement van onze organisatie en je hebt geen tegenstrijdige belangen op het moment van benoeming.

We gaan ervan uit dat je op een verantwoorde manier de rol van bestuurslid zal vervullen, volgens de Code Cultural Governance en overige regelgeving en gedragscodes aan bestuursleden toegekende bevoegdheden.

Wij zijn graag een diverse organisatie, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Wij zijn nieuwsgierig naar je talent en hoe je het verschil gaat maken voor onze organisatie.

Wat breng je mee?
Je bent een inspirerend persoon die in staat is om jouw financiële kennis en kunde over te brengen en het leuk vindt om samen te werken met onze overige bestuursleden en onze directeur. Je hebt affiniteit met cultuur in algemene zin en kennis en inzicht in de artistieke aspecten van filmkunst is een pré!

Je bent iemand die gevoel voor en inzicht in bestuurlijke verhoudingen heeft en je bent in staat om een onafhankelijke en kritische visie te geven en je tegelijkertijd te richten op consensus in de besluitvorming.

Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en brengt een relevant netwerk in het culturele domein mee. Breng je een ander relevant netwerk mee vanuit een andere sector, dan is dat ook interessant en het vermelden waard!

Wij geloven in de kracht van de juiste mix aan competenties. Daarom zijn we ook benieuwd naar welke competenties jij meebrengt. Hoe meer diversiteit, hoe effectiever we kunnen zijn op een grote verscheidenheid aan terreinen.

Hoeveel tijd vragen we van jou?
Deze bestuursfunctie is op vrijwillige basis en dus onbezoldigd en zonder vaste onkostenvergoeding. Wel heb je gratis toegang tot onze films en speciale evenementen en ben je betrokken bij een mooie diverse organisatie! Ons bestuur komt ongeveer zes avonden per jaar bijeen.

Zie jij jezelf al als ons nieuwe bestuurslid?
Reageer dan snel en wel voor 10 februari 2023 en laat ons weten waarom jij ons nieuwe bestuurslid moet worden! Graag ontvangen we naast een motivatiebrief waarin je aangeeft en onderbouwt waarom jij ons nieuwe bestuurslid bent ook jouw cv en stuur het naar werkenbij@focusarnhem.nl.

Hoe verloopt onze sollicitatieprocedure?
Na ontvangst van jouw sollicitatie bekijken we deze zorgvuldig en laten we je binnen twee weken weten of we je uitnodigen.

Meer informatie nodig?
Voor meer informatie kun je terecht bij Henry Vos, voorzitter van Bestuur bereikbaar op 06 – 20828895 of via mail werkenbij@focusarnhem.nl.

Met het verzenden van je sollicitatie ga je ermee akkoord dat we sollicitatie maximaal 1 jaar bewaren.