Ontmoetingen met Introdans

Ontmoetingen met Introdans

Ontmoet Introdans in Focus! In juni organiseren we twee bijzondere avonden met filmprogramma’s over het werk van Introdans door de lens van de Arnhemse filmmaakster Inge Theunissen. Zij volgt het gezelschap al meer dan 10 jaar op de voet en komt met haar camera ook achter de schermen van dit internationale balletgezelschap. Beide avonden hebben naast filmvertoningen een zaalgesprek.

F ilms in deze special

di 7 juni | 19:00 uur – De bijzondere ontmoetingen van Introdans
Maak kennis met een andere kant van Introdans! Introdans is niet alleen een gerenommeerd en in Arnhem gekoesterd internationaal dansgezelschap, maar ontwikkelt ook vele inclusieve dansprojecten met allerlei maatschappelijke en culturele partners. Filmmaker Inge Theunissen registreert deze ontmoetingen met haar camera en creëert bijzondere dansfilms. Vanavond zie je de première van de korte film Circular, met na afloop een gesprek met de dansers die in deze film te zien zijn en de makers. Tevens worden fragmenten uit de mooiste documentaires van de afgelopen jaren getoond en de bijbehorende verhalen verteld.

wo 29 juni | 19:00 uur – Een ontmoeting met oprichter Ton Wiggers
In 1971, een halve eeuw geleden, richtte Ton Wiggers in Arnhem balletgezelschap Introdans op. Ter ere van dit gouden jubileum en zijn afscheid na 50 jaar volgde Inge Theunissen hem gedurende zijn laatste jaar als directeur. Wat kenmerkt de mens die 50 jaar lang onverwoestbaar vasthoudt aan zijn missie: dans toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen? En ook: hoe kijkt hij naar de toekomst? De documentaire vertelt het verhaal van een bevlogen vasthoudende pionier. Na de première is er gelegenheid nog een ‘laatste’ vraag te stellen aan Ton.

INTRODANS BEWEEGT JE

Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken ons repertoire dat we op wereldberoemde podia presenteren. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit onze kunst verbinden we mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving!