Movies that Matter on Tour

Movies that Matter on Tour

Bekijk alle films in deze serie

Movies that Matter on Tour is een landelijk film-en-debat-programma, waarin eens per maand een film wordt vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er een zaalgesprek met een expertgast (of meerdere gasten): veelal schrijvers, journalisten, academici of ervaringsdeskundigen.

PROGRAMMA WINTER 2020/2021 (O.V.B.)

wo 27 jan 2021 19:00 (verplaatst van 16 dec 2020): Mai Khoi & the Dissidents
De Vietnamese popster Mai Khoi gebruikt haar sterrenstatus om zich uit te spreken over tal van sociale onderwerpen, zoals vrouwenrechten, LGBT-rechten en vrijheid van meningsuiting. Tot ongenoegen van de autoriteiten…

wo 24 mrt 19:00: Moffie
Een jonge Zuid-Afrikaan heeft het ontzettend zwaar in het leger, een snoeiharde macho-omgeving die homofobie, racisme en xenofobie letterlijk in de hoofden van jongemannen probeert te stampen.

wo 24 feb 2021 19:00: Antigone
Speelfilm over de Canadees-Argentijnse Antigone, die de wet breekt uit loyaliteit aan haar familie.

Focus Filmtheater Arnhem en Movies That Matter werken al vele jaren samen om deze reeks inhoud te geven. Dat heeft een tal memorabele, interessante en ontroerende bijeenkomsten opgeleverd, met films over onderwerpen als euthanasie, persvrijheid, mensenhandel, kindbruiden, het Midden-Oosten, de oorlog in Syrië en homorechten.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het programma? Meld je dan hieronder aan voor de Movies that Matter-nieuwsbrief!F ilms in deze special