Movies that Matter on Tour

Movies that Matter on Tour

Vanwege de nieuwe Coronamaatregelen staat dit programma tijdelijk ‘on hold’. Zodra we weten over hoe de situatie zich ontwikkelt passen we onze informatie aan!

Movies that Matter on Tour is een landelijk film-en-debat-programma, waarin eens per maand een film wordt vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er een zaalgesprek met een expertgast (of meerdere gasten): veelal schrijvers, journalisten, academici of ervaringsdeskundigen.

F ilms in deze special

PROGRAMMA NAJAAR 2021


wo 24 nov | 19:00 uur – Antigone
Antigone is een indrukwekkend familiedrama, losjes gebaseerd op de gelijknamige Griekse tragedie, over een moedige jonge vrouw die als kind met haar broers en zus vanuit Algerije naar Canada vluchtte. Als Antigones broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden.

wo 22 dec | 19:00 uurThe Dilemma of Desire
Een verfrissend en provocerend essay over vrouwelijke seksualiteit en genot. We groeien op met een eindeloze reeks beelden van het vrouwelijk lichaam, dat ongegeneerd gebruikt wordt om dingen te verkopen. Het is hét beeld van seksueel verlangen, maar het seksueel verlangen van de vrouw wordt vaak als minder belangrijk gezien… Deze documentaire stelt de vraag hoe dat komt én wat we er aan kunnen doen.

OVER MOVIES THAT MATTER ON TOUR

Focus Filmtheater Arnhem en Movies That Matter werken al vele jaren samen om deze reeks inhoud te geven. Dat heeft een tal memorabele, interessante en ontroerende bijeenkomsten opgeleverd, met films over onderwerpen als euthanasie, persvrijheid, mensenhandel, kindbruiden, het Midden-Oosten, de oorlog in Syrië en homorechten.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het programma? Meld je dan hieronder aan voor de Movies that Matter-nieuwsbrief!