Focus X Sonsbeek 20-24

Focus X Sonsbeek 20-24

Bekijk alle films in deze serie

Op 2 juli 2021 gaat de vermaarde internationale hedendaagse kunstmanifestatie Sonsbeek 20 – 24 van start. Onder de titel Force Times Distance – On Labour and Its Sonic Ecologies is op 14 locaties in de stad een fysiek programma te zien en mee te maken. Focus Filmtheater vertoont in dit kader een filmprogramma waarin muziek de rode draad vormt. Daarnaast is op de eerste verdieping t/m 30 augustus de installatie Café Disorient: Beverages for Friends van Susanne Khalil Yusef te bezoeken.

Lees hier over het curatoriale concept van Sonsbeek 20 – 24

PROGRAMMA FOCUS X SONSBEEK

 

woensdag 18 augustus, 19:30, foyer en zaal 2 | Café Disorient + optreden van Manu ft. multibeat + filmvoorstelling Valentino’s Ghost: Why we hate Arabs and Muslims, na afloop is er een Q&A met regisseur Michael Singh (via live verbinding) | meer info en tickets

Op woensdag 18 augustus nodigt beeldend kunstenaar Susanne Khalil Yusef je uit voor Café Disorient: Beverages for Friends, een performatieve installatie waarin Yusef een publiek programma samenstelt met gesprekken, performances, film en muziekoptredens, gehost door Focus Filmtheater. Dit te midden van haar werk – zitblokken die beschilderd zijn met het duizelingwekkende iconische Keffiyeh patroon, een serie keramieken kannen gemaakt in samenwerking met WONNE, en ramen beplakt met vele gezichten van bekende mensen die zich hebben gemengd in het gesprek over hedendaags kolonialisme in Palestina en Israël. Tijdens deze bijeenkomst schenkt ze Arabische koffie en presenteert een optreden van Manu ft. multibeat, gevolgd door de vertoning van de film Valentino’s Ghost – Why we hate Arabs and Muslims met aansluitend een Q&A met de regisseur (via live verbinding).

donderdag 26 augustus, 19:00, zaal 2 | Tussen blauwe golven en groene corridor + zaalgesprek

Op donderdag 26 augustus vertoont Focus de door Hans van Houwelingen een groep studenten van ArtEZ gemaakte documentaire Tussen blauwe golven en groene corridor, over het voornemen om afscheid te nemen van Peter Struyckens bekende kunstwerk Blauwe Golven. Na de voorstelling een zaalgesprek met genodigden en publiek.

zaterdag 28 augustus, 21:15, zaal 2 | Summer of Soul + special guest

OVER SONSBEEK

Sonsbeek staat zowel nationaal als internationaal bekend als baanbrekende tentoonstelling voor hedendaagse kunst in de openbare ruimte. De eerste vier edities (1949, 1952, 1955, 1958) vonden met regelmaat plaats, vervolgens werd Sonsbeek met onregelmatige tussenpozen georganiseerd (1966, 1971, 1986, 1993, 2001, 2008, 2016) door een steeds veranderende organisatie. In 2020 zou Sonsbeek 20 – 24 plaats vinden onder artistieke leiding van Bonaventure Soh Bejeng Ndikung. Vanwege de Coronapandemie is die editie uitgesteld naar juli 2021.

Dr. Bonaventure Soh Bejeng Ndikung (1977, Yaoundé, Kameroen) is curator, kunstcriticus, auteur en biotechnoloog. Hij is oprichter en artistiek directeur van SAVVY Contemporary Berlijn. Hij was hoofdcurator van documenta 14 in Athene en Kassel en gastcurator van de Dak’Art Biënnale 2018 in Senegal. Samen met het Miracle Workers Collective zal hij het Finland Paviljoen cureren tijdens de Biënnale van Venetië in 2019. Momenteel is Ndikung ook gastdocent ‘curatorial studies and sound’ aan de Städelschule in Frankfurt.

Maak hier kennis met zijn team van curatoren.

F ilms in deze special