Docu Dinsdag

Docu Dinsdag

Bekijk alle films in deze serie

Vanaf februari 2020 presenteert Focus de Docu Dinsdag. Elke derde dinsdag van de maand een spraakmakende, bijzondere of indrukwekkende documentaire, altijd in aanwezigheid van een aansprekende gast. Omdat er nu eenmaal heel veel interessante, nieuwe documentaires zijn die het verdienen om vertoond te worden op het grote doek!

Programma

di 17 mrt, 19:00 uur: Oma en Chris & de rode auto
Te gast: regisseur Ingrid Kamerling en hoofdrolspeler Chris Verhoeff
Ingrid Kamerling | Nederland 2019 | 66 min.
Filmmaker Ingrid Kamerling, die eerder indruk maakte met een documentaire over de zelfmoord van haar zusje, richt de camera deze keer op haar 94-jarige oma Hildegard en haar dertigjarige neef Chris. Beiden geloven dat niets onmogelijk is in het leven en ze zijn enorm reislustig. Chris kreeg als kind de diagnose autisme en woont begeleid. Tegen het advies van de familie in, neemt hij haar mee op hun laatste reis naar Luxemburg. Een liefdevol portret van twee dierbaren.

di 21 april, 19:00 uur: Onze jongens in de jungle
Te gast: o.a. regisseur Jelmar Hoekstra
Jelmar Hoekstra | Nederland 2020 | 71 min.
Regisseur Jelmar Hoekstra neemt de kijker mee naar een bijzonder stukje Nederlandse en Surinaamse geschiedenis, via de ervaringen van oud dienstplichtige militairen. Een van de dingen die deze documentaire zo bijzonder maakt zijn de vele uren, nooit eerder vertoonde 8mm footage uit privé-collecties van de hoofdpersonen.

Houd deze pagina in de gaten voor meer documentaires!

F ilms in deze special