Déjà vu? Klassiekerreeks: Charlie Chaplin

Déjà vu? Klassiekerreeks: Charlie Chaplin

Bekijk alle films in deze serie

Al jaren een begrip in Focus Filmtheater: de Déjà vu klassiekerreeks. Een prachtig programma vol hoogtepunten uit de filmgeschiedenis.

PROGRAMMA Charlie Chaplin najaar 2021 

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Charles (alias Charlie) Chaplin werd geboren. Hij heeft een oeuvre als geen ander: magisch, poëtisch, hilarisch, ontroerend en onweerstaanbaar. Reden genoeg om tien van zijn films, in prachtige 4k-restauratie, terug naar het witte doek te halen!

17 okt (met inleiding), 23 nov & 4 jan 2022
Modern Times
Klassieke satire van Charles Chaplin over een fabrieksarbeider die gek wordt van het monotone werk aan de lopende band. Op 17 okt om 16:00 met inleiding van Elif Rongen, curator silent film van Eye Filmmuseum Amsterdam!

19 okt, 14 nov & 26 dec
The Kid
Een van de belangrijkste films uit het stomme film tijdperk! Chaplin’s geliefde en iconische personage ‘The Tramp’ krijgt een sidekick: ‘The Kid’ (Jackie Coogan).

24 okt & 9 nov
City Lights
‘The Tramp’, alias Charlie Chaplin, wordt verliefd op een blinde bloemenverkoopster die denkt dat hij miljonair is. Hij probeert geld in te zamelen voor haar operatie.

26 okt & 7 nov
Monsieur Verdoux
De meest controversiële film van Charlie Chaplin is een briljante, diepzwarte komedie over geld, huwelijk en moord.

31 okt & 7 jan 2022
The Circus
Op de vlucht voor de politie wordt ‘The Tramp’ per ongeluk de hoofdact van de het circus. Deze film leverde Charlie Chaplin een Oscar op!

2 & 21 nov, 28 dec
The Great Dictator
In de eerste gesproken film van Charlie Chaplin speelt hij zowel een joodse kapper als dictator Adenoid Hynkel (een parodie op Adolf Hitler).

16 & 28 nov, 24 dec
The Gold Rush
Charlie Chaplin kruipt weer in de rol van ‘The Tramp’. Deze keer hoopt hij goud te vinden. Na de heruitbreng in 1942 kreeg de film twee Oscarnominaties.

5 & 14 dec
Limelight
Een van Chaplins meest persoonlijke films, waarin een oude variété-ster voorkomt dat een jonge ballerina zelfmoord pleegt.

7 & 19 dec
A King in New York
Charlie Chaplin speelt zijn laatste hoofdrol in deze satire op alles, van communisme tot aan consumentisme.

12 & 21 dec
A Woman of Paris
Marie zou samen met haar verloofde Jean naar Parijs vluchten, maar ze eindigt in haar eentje in de lichtstad…

F ilms in deze special