Cursus Screening Sex

Cursus Screening Sex

Bekijk alle films in deze serie

Helaas moeten we de laatste cursusavond van 13 april verplaatsen, i.v.m. de Coronacrisis. Zodra er meer  duidelijkheid is krijgen cursisten een mail met informatie hierover.

Laten we het eens over seks gaan hebben! Filmjournalist Kevin Toma en filmwetenschapper Mylaine Roelofs brengen met Screening Sex een driedelige, interactieve cursus over de verbeelding van seks(ualiteit) in de cinema.

Van de eerste kus tot de queer gaze, van de kruisbestuiving tussen arthouse en porno tot film als taboe-doorbreker: Toma en Roelofs zetten met veel plezier hun tanden erin, aan de hand van talrijke, steevast prikkelende filmfragmenten.

Programma

maandag 17 februari, 19:00: Tonen en verhullen
maandag 16 maart, 19:00: De mannelijke en vrouwelijke blik
maandag 13 april, 19:00: Seks en filmgenre

Op maandag 13 april is er aansluitend aan de cursusavond, om 21:15, een vertoning van de film VOCHTIGE STREKEN. Deze vertoning is een aanvulling, maar NIET INBEGREPEN bij de cursus. Koop dus zelf nog een kaartje als je deze film wilt bezoeken.

Praktische info

De cursus Screening Sex bestaat uit drie avonden van ongeveer een uur en drie kwartier, op maandag om 19:00 uur.

De volledige cursus kost € 42,- / F-pas € 36,- / student € 30,- / Cineville € 15,-.  De cursusavonden zijn ook los te bezoeken. Kaarten hiervoor kosten € 15,- / F-pas € 13,- / student € 11,- / Cineville € 6,-.

Aanmelden

  1. Stuur voor 8 februari 2020 een e-mail naar info@focusarnhem.nl met als onderwerp ‘Cursus Screening Sex’ en vermeld: naam, voornaam (of -letters), adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en eventueel F-pas/vriendenpasnummer. Geef ook aan of je student bent of lid van Cineville.
  2. Maak vervolgens het cursusgeld over naar IBAN: NL85 RABO 0150 7168 34 t.n.v. Stichting Focus Filmtheater onder vermelding van “Cursus Screening Sex “ en de naam van de cursist. Deelnamebedrag is € 42,- / F-pas € 36,- / student € 30,- / Cineville bijbetaling € 15,-. Vergeet niet je F-pasnummer te vermelden. Cinevillepashouders maken de bijbetaling over en laten bij iedere cursusbijeenkomst hun cinevillepas aan de kassa van Focus scannen. De datum van bijschrijving geldt als aanmeldingsdatum.
  3.  De cursus gaat ongeacht het aantal aanmeldingen door, dus je wordt op 17 februari om 19:00 voor de eerste keer verwacht.
  4.  Mocht je op 13 april aansluitend op de derde cursusbijeenkomst (21:15) ook de film Vochtige Streken willen bezoeken, koop daar dan zelf nog een kaartje voor: deze film is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Uiterlijk een week voor eerste bijeenkomst ontvang je bericht over de plaatsing.

Over de cursusleiders

Kevin Toma is filmjournalist, verbonden aan o.a. de Volkskrant. Hij studeerde Film-en Opvoeringskunsten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Mylaine Roelofs studeerde English Film and Literature aan de University of Portsmouth en vervolgde deze studie met de master Film and Photographic Studies aan de Universiteit Leiden.

F ilms in deze special