Cursus Boek & Film 2018-2019

Cursus Boek & Film 2018-2019

Ook in ons prachtige nieuwe gebouw aan het Audrey Hepburnplein organiseren we, in samenwerking met Volksuniversiteit Arnhem, de CURSUS BOEK & FILM, voor lezende kijkers en kijkende lezers. Goed nieuws (voor ons dan): beide cursusavonden zijn helemaal vol!

Deze cursus (die al zijn veertiende seizoen in gaat) bestaat uit zeven boekverfilmingen met inleidingen en nagesprekken. In de inleidingen gaat publicist en film- en literatuurkenner Harry Peters in op het boek en de schrijver en op de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken en nabesproken.

De uitwisseling van de opgedane kijkervaringen geeft de mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt tevens een door de docent samengestelde reader per film/boek. Om voor deze cursus in te kunnen spelen op het actuele filmaanbod, worden de filmtitels in de loop van het seizoen vastgesteld.

De eerste film is inmiddels bekend:
• Oktober 2018: THE CHILDREN ACT, naar het boek ‘De Kinderwet’ van Ian McEwan.

DATA
Er is een maandag- en een dinsdagreeks.

Maandagreeks: 1 oktober, 5 november, 3 december 2018 | 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april 2019
Dinsdagreeks: 2 oktober, 6 november, 11 december 2018 | 8 januari, 5 februari, 5 maart, 2 april 2019

Aanvangstijd: 19:15
Locatie: Focus Filmtheater, Audrey Hepburnplein 1, 6811 EH Arnhem

BEVESTIGING PLAATSING

Er kan niet meer aangemeld worden voor deze cursus. Voor iedereen die dat wel al heeft gedaan én ook heeft betaald: uiterlijk 25 september 2018 ontvangt u bericht of plaatsing op de door u gewenste dag mogelijk is. Bij te veel óf onvoldoende aanmeldingen ontvangt u het gestorte deelnamebedrag retour.
Zowel aanmelding als informatieverstrekking verloopt bij voorkeur via e-mail. Uw gegevens worden niet aan andere partijen verstrekt.

F ilms in deze special