Audrey Hepburn winterwandeling

Audrey Hepburn winterwandeling

Het wordt vast weer veel wandelen deze lockdown! Ter ere van de bijzondere actrice (en Arnhemmer!) Audrey Hepburn, maakte Focus een speciale Audrey Hepburn-wandelroute door Arnhem, met bijbehorende podcast.

Lees ook het artikel dat De Gelderlander schreef over de Audrey Hepburn-wandeling!

Met haar hertenogen en frêle gestalte was Audrey Hepburn (Audrey Kathleen van Heemstra Hepburn-Ruston, 1929–1993) een van de mooiste filmsterren aller tijden. De actrice speelde in filmklassiekers als Sabrina (1954), Breakfast at Tiffany’s (1961) en My Fair Lady (1964) en won voor haar eerste hoofdrol in Roman Holiday (1953) een Oscar.

Wie een beetje thuis is in de geschiedenis van Arnhem weet dat de op 4 mei 1929 in Brussel geboren Hepburn haar oorlogsjaren doorbracht in Arnhem en Velp. Daar kwam haar moeder, barones Ella van Heemstra vandaan. Hepburns grootvader, baron van Heemstra was van 1910 tot 1920 burgemeester van Arnhem.

FOCUS AUDREY HEPBURN WANDELING

Hoog tijd voor een speciale Audrey Hepburn wandelroute door Arnhem! In ongeveer 7,3 km kom je langs een aantal belangrijke plekken die een rol hebben gespeeld in het leven van Audrey Hepburn en in de geschiedenis van Focus Filmtheater.

Download en print de Audrey Hepburn-wandeling

A FACE LIKE MINE – PODCAST OVER VIER FILMS VAN AUDREY HEPBURN

Bij de wandeling maakte programmeur Kim van der Werff een Audrey Hepburn-podcast over vier van haar favoriete Hepburn-films. Leuk om te luisteren tijdens het wandelen!

Luister hem via de link hieronder of via je favoriete podcast-kanaal (Spotify, Apple Itunes). Download hier ook de tekst.

F ilms in deze special