Arnhem Architectuur Film Festival

Arnhem Architectuur Film Festival

Stichting Dag van de Architectuur Arnhem organiseert, i.s.m. Focus Filmtheater, van 7 t/m 10 juni het Arnhem Architectuur Film Festival (AAFF). Een reeks boeiende, architectuur gerelateerde films. Gastsprekers lichten de films, het thema en de relatie tot DvdAA nader toe.

BUITENGEWOON

Het thema van de landelijke Dag van de Architectuur is ‘Buitengewoon’. Na jaren van quarantaine en thuiswerken is ons huis een prominentere plek gaan innemen in ons dagelijks leven. De vraag naar woningen is groot. Hoe zorgen we voor een kwalitatieve uitbreiding van het woningaanbod? Een uitbreiding die voorziet in steeds veranderende behoeften. Tijdens het AAFF wordt de thematiek wonen vanuit het perspectief van landschap, projectontwikkeling, architectuur en bewoners belicht.

Tijdens de Dag van de Architectuur – 10 juni –  krijgen bezoekers de mogelijkheid diverse kwalitatieve, buitengewone woonlocaties in Arnhem te bezoeken. Woonlocaties waarbij met een positieve insteek een thuis is gecreëerd, passend bij de wensen en de identiteit van de bewoners.

FILMPROGRAMMA (in het kort)

Woensdag 7 juni 19:00: De spelers van Oosterwold + inleiding
Donderdag 8 juni 19:00: Push  + inleiding en Q&A
Vrijdag 9 juni 19:00:  The Architect + inleiding
Zaterdag 10 juni 19:00: Five Seasons: the Gardens of Piet Oudolf + inleiding
Zaterdag 10 juni 21:15: City Dreamers + inleiding

PRIJZEN

Toegangsprijzen zijn €11,- per film (F-pas €9,-, Student €8,-). De Cinevillepas is geldig (geen toeslag).

5 voor de prijs van 4! Bij bezoek aan het hele programma krijg je het ticket voor de laatste film gratis (5 films voor €44,- / F-pas €36 / Student €32). Wil je gebruik maken van deze aanbieding? Volg dan de volgende procedure (of koop je tickets uiterlijk woensdag 7 juni bij de kassa van Focus):

  • Stuur vóór woensdag 31 mei 2023 een e-mail naar info@focusarnhem.nl met als onderwerp ‘AAFF 2023’, met de volgende gegevens: naam, voornaam (of -letters), adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en eventueel F-pas-nummer.
  • Maak vervolgens het verschuldigde bedrag over naar IBAN: NL85 RABO 0150 7168 34 t.n.v. Stichting Focus Filmtheater onder vermelding van ‘AAFF 2023’. Indien de naam in de e-mail niet overeenkomt met de naam op het bankafschrift, zet dan in de overschrijving voor wie de betaling gedaan is. Let op: de datum van de betalingsbijschrijving geldt als aanmeldingsdatum.

F ilms in deze special

Over Stichting Dag van de Architectuur Arnhem
Stichting Dag van de Architectuur Arnhem heeft zich als doel gesteld architectuur onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De organisatie wil het publiek inspireren, zich bewust laten worden van de gebouwde omgeving en aandacht geven aan het vak van de architect.