Verwacht

De volgende films en specials zijn binnenkort te zien bij Focus:

Verwacht: An Inconvenient Truth 2

Première v/a do. 23/11
Het klimaat verandert, de waarheid niet. Tien jaar nadat An Inconvenient Truth klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het boeiende vervolg, dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn.

Verwacht: De Rode Ziel

Première v/a do. 23/11
Documentairemaker Jessica Gorter onderzoekt waarom er nog zoveel Russen zijn die Stalin als held zien. De Rode Ziel legt de psyche van de hedendaagse Rus bloot en laat een wereld vol tegenstrijdigheden zien.

Verwacht: Vele Hemels boven de Zevende

Première v/a do. 30/11
De langverwachte verfilming van Griet Op de Beecks succesvolle debuutroman. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over obstakels die bergen worden en over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan.

Verwacht: The Killing of a Sacred Deer

Première v/a do. 30/11
Dr Steven Murphy (Colin Farrell) is een charismatische en briljante chirurg die de jonge tiener Martin onder zijn vleugels neemt. De jongen dringt zich echter steeds meer op en ontregelt zijn gezinsleven.

Verwacht: Mimosas

Première v/a do. 30/11
Spirituele roadmovie, opgenomen in het Marokkaanse Atlasgebergte op beeldschoon 35mm. Om de wens van een stervende sjeik te vervullen, moet een drietal mannen onbegaanbare bergpassen en andere gevaren trotseren.

Verwacht: Final Portrait

Première v/a do. 7/12
Biopic waarin de totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti (spetterende rol van Geoffrey Rush) centraal staat.

Verwacht: Thelma

Première v/a do. 7/12
Gedurfde en fascinerende film van meestercineast Joachim Trier. Als studente Thelma's conservatieve familie haar flirt met een medestudente afkeurt, wellen er ongekende en bovennatuurlijke krachten in haar op.

Verwacht: Visages Villages

Première v/a do. 7/12
Verrassende en originele documentaire, waarin filmmaker Agnès Varda en fotograaf JR samen door Frankrijk reizen en sterk vergrote portretfoto's maken, die huizenhoog tentoongesteld worden.

Verwacht: On Body and Soul

Première v/a do. 14/12
Hartverwarmend meesterwerk over een introverte directeur van een slachthuis en een autistische vleesinspectrice die elke nacht dezelfde droom blijken te hebben. Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn!

Verwacht: The Party

Première v/a do. 14/12
Tragikomedie van Sally Potter. Wanneer politica Janet (Kristin Scott Thomas) promotie maakt geeft ze een feestje, wat al snel in een opeenstapeling van onthullingen en confrontaties verandert...

Verwacht: Gelders Doek Loves Short Cutz

di. 19/12 om 21:00u.
Een selectie van korte films en gesprekken met de makers.

Verwacht: De Dag van de Korte Film

do. 21/12
Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld programma wordt het publiek getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem.

Verwacht: Wonder Wheel

Première v/a do. 21/12
Woody Allen's nieuwste film vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren '50. Met o.a. Kate Winslet, Justin Timberlake, Juno Temple en Jim Belushi.

Verwacht: A River Below

Film & Debat: wo. 20/12 om 19:00u.
In Brazilie leeft de bijna uitgestorven roze dolfijn. In deze documentaire zien we hoe een televisiester en een bioloog beiden op geheel eigen wijze vechten voor het behoud van het dier.

Verwacht: Tamara

Film & Debat: wo. 24/1 om 19:00u.
Speelfilm over transgendervrouw Teo, die besluit om alles op het spel te zetten om haar hart te volgen. Gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: Canaletto and the Art of Venice

zo. 10/12 om 16:30u. & zo. 17/12 om 11:15u.
Een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: Vermeer

zo. 4/2 om 16:30u. & zo. 11/2 om 11:15u.
Een frisse blik op één van de grootste artiesten van alle tijden: Johannes Vermeer, schilder van het beroemde Girl With the Pearl Earring. De tentoonstelling ‘Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure’ concentreert zich op Vermeer's relatie met muziek en onthult een enorme hoeveelheid over deze meest fascinerende kunstenaar.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: Cézanne - Portaits of a Life

zo. 4/3 om 16:30u. & zo. 11/3 om 11:15u.
Docu over een van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar; het portretwerk van Paul Cézanne. Met interviews met curatoren en experts en correspondentie van de kunstenaar zelf. Ook neemt de film het publiek mee naar plaatsen waar Cézanne woonde en werkte.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: Girl with a Pearl Earring

zo. 8/4 om 16:30u. & zo. 15/4 om 11:15u.
Na twee jaar op een wereldberoemde tour, is ‘The Girl With a Pearl Earring’ terug in het Mauritshuis in Den Haag. De aantrekkingskracht van dit meesterwerk is onbetwistbaar en deze prachtig gefilmde documentaire gaat in op de vele onopgeloste raadsels rondom het buitengewone schilderij.

Verwacht: The Best of IDFA 2017 on Tour

za. 27/1 13:00u. & di. 30/1 18:45u.
Een selectie van prijswinnaars en festivalfavorieten uit het IDFA 2017. Een programma van 3 á 4 films met een totale lengte van 4 tot 5 uur. Nederlands ondertiteld!

Verwacht: Gay Film Special: Body Electric

zo. 14/1 19:00 & za. 3/2 om 16:30
Per januari 2018 doet Focus mee aan de Gay Film Special, waarbij iedere maand een Gay film te zien is, die om de twee maanden wisselt.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen