Verwacht

De volgende films en specials zijn binnenkort te zien bij Focus:

Verwacht: How to make a molotov cocktail?

THE CINEMA OF REVOLUTION - okt/nov 2017
Honderd jaar na de Russische Revolutie presenteren ArtEZ en Focus Filmtheater Arnhem in oktober en november 2017 een bijzonder film- en lezingenprogramma rondom het thema revolutie. Curator van dit programma is Erik Viskil.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: David Hockney at the Royal Academy of Arts

zo. 1 okt. om 16:30u. en zo. 8 okt. om 11:15u.
De Britse kunstenaar David Hockney is wereldwijd een sensatie. Deze onthullende documentaire gaat over twee van zijn blockbuster tentoonstellingen: A Bigger Picture in 2012 & 82 Portraits and One Still-Life in de Royal Academy of Arts in Londen.

Verwacht: Du Forsvinder

te zien ihkv Cursus Boek & Film, ma. 2 en di. 3 okt. om 19:15 - premiere v/a do. 5 okt
Schoolleider Frederik wordt, tot ieders verbijstering, gearresteerd op verdenking van miljoenenfraude. Hij blijkt een hersentumor te hebben die zijn persoonlijkheid heeft veranderd. Zijn vrouw Mia probeert hem met een advocaat vrij te pleiten om haar gezin te redden.

Verwacht: Loveless

Première v/a do. 5/10
Cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev, over een stel dat in een vechtscheiding is verwikkeld. Als hun 12-jarige zoon verdwijnt, wordt het koppel geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen. Winnaar Jury Prijs Cannes 2017.

Verwacht: Manifesto

Première v/a do. 5/10
Manifesto is een hommage aan de schoonheid van het kunstenaarsmanifest. In korte filmpjes spreken 13 personages, allemaal fantastisch gespeeld door Cate Blanchett, teksten uit bekende manifesten, die nog steeds actueel, visionair en inspirerend zijn.

Verwacht: Liefde is Aardappelen

Première v/a do. 12/10 - zo. 22/10 na de voorstelling van 16:00 een Q&A met regisseur Aliona van der Horst
Wonderschone en diep ontroerende film over de Russische moeder van documentairemaker Aliona van der Vorst en haar vijf zussen. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin; magistraal en poëtisch verbeeld door beroemd animatie-kunstenaar Massi.

Verwacht: Exhibition on Screen 2017-2018

De mooiste schilderkunst op het witte doek!
EXHIBITION ON SCREEN biedt overweldigende museale ervaringen. Vanuit uw bioscoopstoel reist u naar gerenommeerde musea, waar u door spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars wordt geleid. Zo. 1/10 start een nieuwe serie, met films over o.a. Canaletto, Vermeer en David Hockney!

Verwacht: Daphne

Première v/a do. 19/10
Daphne is 31 jaar oud, te jong om zich te settelen, te oud om doelloos te leven. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Een onverwachte gebeurtenis dwingt haar om haar leven onder ogen te zien.

Verwacht: Loving Vincent

Première v/a do. 26/10 - zo. 29/10 om 16:00u. met inleiding door kunsthistorica Gees-Ineke Smit
De animatiefilm Loving Vincent gaat over het turbulente leven van Vincent van Gogh en is gemaakt in de schilderstijl van de grootmeester. De film gaat over het leven, maar vooral ook de zelfdoding van Van Gogh.

Verwacht: A Gentle Creature

Première v/a do. 26/10
Virtuoos drama, geïnspireerd door Dostojevski’s gelijknamige verhaal. Een zwijgzame vrouw (Vasilina Makovtseva) reist naar haar man, die in een Siberische gevangenis zit en komt in een web van geweld, corruptie en vijandigheid terecht.

Verwacht: No Place For a Rebel

Film & Debat - wo. 25/10 om 19:00u.
Documentaire over de Oegandese Opono Opondo, die als kind werd ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony en na 16 jaar terugkeert naar huis. Na de film is er een zaalgesprek met regisseur Maartje Wegdam.

Verwacht: Insyriated

Film & Debat: wo. 22/11 om 19:00u.
Drama dat zich afspeelt in hedendaags Syrië, waar de energieke Oum Yazan wanhopig probeert om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent.

Verwacht: A River Below

Film & Debat: wo. 20/12 om 19:00u.
In Brazilie leeft de bijna uitgestorven roze dolfijn. In deze documentaire zien we hoe een televisiester en een bioloog beiden op geheel eigen wijze vechten voor het behoud van het dier.

Verwacht: Tamara

Film & Debat: wo. 24/1 om 19:00u.
Speelfilm over transgendervrouw Teo, die besluit om alles op het spel te zetten om haar hart te volgen. Gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: British Museum presents: Hokusai

zo. 5/11 om 16:30u. & zo. 12/11 om 11:15u.
Deze baanbrekende documentaire biedt een exclusieve, persoonlijke blik op de tentoonstelling Hokusai: beyond the Great Wave. Gefilmd in Japan, Amerika en Engeland, richt de film zich op Hokusai’s werk en leven.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: Canaletto and the Art of Venice

zo. 10/12 om 16:30u. & zo. 17/12 om 11:15u.
Een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: Vermeer

zo. 4/2 om 16:30u. & zo. 11/2 om 11:15u.
Een frisse blik op één van de grootste artiesten van alle tijden: Johannes Vermeer, schilder van het beroemde Girl With the Pearl Earring. De tentoonstelling ‘Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure’ concentreert zich op Vermeer's relatie met muziek en onthult een enorme hoeveelheid over deze meest fascinerende kunstenaar.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: Cézanne - Portaits of a Life

zo. 4/3 om 16:30u. & zo. 11/3 om 11:15u.
Docu over een van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar; het portretwerk van Paul Cézanne. Met interviews met curatoren en experts en correspondentie van de kunstenaar zelf. Ook neemt de film het publiek mee naar plaatsen waar Cézanne woonde en werkte.

Verwacht: EXHIBITION ON SCREEN: Girl with a Pearl Earring

zo. 8/4 om 16:30u. & zo. 15/4 om 11:15u.
Na twee jaar op een wereldberoemde tour, is ‘The Girl With a Pearl Earring’ terug in het Mauritshuis in Den Haag. De aantrekkingskracht van dit meesterwerk is onbetwistbaar en deze prachtig gefilmde documentaire gaat in op de vele onopgeloste raadsels rondom het buitengewone schilderij.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen