Verwacht

De volgende films en specials zijn binnenkort te zien bij Focus:

Verwacht: Broers

Première v/a do. 1/6
Lukas kijkt al zijn hele leven tegen zijn oudere broer Alexander op en volgt hem in alles wat hij doet. Als zijn broer naar Frankrijk vertrekt gaat hij dan ook als vanzelfsprekend mee. Maar eenmaal daar beseft Lukas dat hij zijn eigen pad moet gaan volgen.

Verwacht: La Chana

Première v/a do. 1/6 - za. 3/6 om 15:30u. met inleiding en flamenco demonstratie!
In de jaren '60 en '70 maakt flamencodanseres 'La Chana' grote indruk in Hollywood, tot ze van het ene op het andere moment verdwijnt. In deze documentaire vertelt ze over haar veelbewogen leven en keert nog één keer terug naar het podium.

Verwacht: The Fury of a patient man

Première v/a do. 8/6
Veelgeprezen thriller. Curro wordt veroordeeld voor een overval op een juwelier. Na zijn vrijlating, acht jaar later, hoopt hij het leven met zijn vriendin Ana en hun zoontje weer op te pakken. Maar er is een andere man in Ana’s leven en Curro wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien.

Verwacht: Velo City

zo. 11 t/m do. 15 juni
Velo City is ‘s werelds grootste fietscongres voor professionals. In het kader hiervan vertoont Focus een speciaal GRATIS TOEGANKELIJK filmprogramma, dat iedere fiets- en filmliefhebber zal aanspreken.

Verwacht: Arnhem Architectuur Film Festival

wo. 14, vr. 16 en za. 17 juni
Ihkv de landelijke Dag van de Architectuur (za. 17 juni) organiseert Dag van de Architectuur Arnhem samen met Focus een aantal films en documentaires over het thema 'vitale architectuur en het brutalisme'.

Verwacht: Kleiburg, de laatste Bijlmerflat

wo 14 juni, 19:15 - ihkv het Arnhem Architectuur Filmfestival
Het fascinerende relaas van filmmaker Jeroen Visser over de ooit bejubelde, maar snel verguisde Bijlmermeer in Amsterdam.

Verwacht: Barbicania

vr 16 juni, 19:15 - ihkv het Arnhem Architectuur Filmfestival
Fascinerende docu over het Barbican Estate, het befaamde brutalistische complex in hartje Londen. Hoe leven mensen in een gebouwde utopie?

Verwacht: Concrete Love

za 17 juni, 16:00 - ihkv het Arnhem Architectuur Filmfestival
Liefdevol wordt de dagelijkse routine gevolgd van de 93-jarige architect Gottfried Böhm, beroemd vanwege zijn betonarchitectuur, zoals de brutalistische kerk in Neviges.

Verwacht: REM

za 17 juni, 19:30 - ihkv het Arnhem Architectuur Filmfestival
In deze documentaire portretteert Tomas Koolhaas zijn beroemde vader door hem van zeer dichtbij in beeld te brengen en te laten vertellen over zijn visie op architectuur.

Verwacht: The Eagle Huntress

Première v/a do. 15/6
In Mongolie is het jagen met behulp van een arend een mannenaangelegenheid. Maar al sinds haar jeugd helpt de 13-jarige Aisholpan haar vader bij het trainen van de vogels. Zal dat door haar gemeenschap worden geaccepteerd?

Verwacht: Filmprogramma ihkv literatuurfestival Nieuwe Types

wo. 21 en do. 22 juni
Twee documentaires: wo. 21 juni: 'To stay Alive: a Method' met Michel Houellebecq en Iggy Pop. Do. 22 juni: 'Etgar Keret: Based on a True Story' over de gelijknamige, spraakmakende Israëlische schrijver.

Verwacht: To Stay Alive: a Method

wo. 21 juni, 19:00 ihkv literatuurfestival Nieuwe Types, maker aanwezig!
Iggy Pop leest voor uit een essay van Michel Houellebecq over waanzin, overleven en kunst, in deze uitstekende documentaire.

Verwacht: Etgar Gerets: Based on a True Story

te zien ihkv literatuurfestival Nieuwe Types op do. 22 juni 19:30, makers aanwezig!
Deze avontuurlijke documentaire is een gelaagde en energieke vertelling over de spraakmakende Israëlische schrijver Etgar Keret: zijn absurde leven, maar vooral zijn behoefte om verhalen te vertellen.

Verwacht: Sage Femme

Première v/a do. 22/6
Claire heeft zichzelf jarenlang in dienst gesteld van anderen als vroedvrouw. Dan komt Beatrice terug in haar leven, de minnares van haar overleden vader. Claire is verbaasd dat de flamboyante Beatrice om haar hulp komt vragen.

Verwacht: My Cousin Rachel

Première v/a do. 22/6
Kostuumdrama waarin een jonge Engelsman zint op wraak omdat hij ervan overtuigd is dat zijn nicht Rachel zijn voogd heeft vermoord. Hij raakt echter in de war als hij onder invloed komt van haar charmes.

Verwacht: Câini (Dogs)

Première v/a do. 22/6
Roman wil een stuk land dat hij geërfd heeft van zijn verkopen, maar zijn opa was een lokale maffiabaas en zijn mannen zullen het land niet zonder slag of stoot laten gaan.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen