Verwacht

De volgende films en specials zijn binnenkort te zien bij Focus:

Verwacht: United States of Love

Première v/a do. 2/3
Polen, 1990. Er waait een nieuwe wind door het land. De euforie van de vrijheid mengt zich met onzekerheid over de toekomst. Vier vrouwen die in hetzelfde flatgebouw wonen worstelen met eenzaamheid en de zoektocht naar affectie.

Verwacht: Verdwijnen

Première v/a do. 2/3
Het jaarlijkse bezoek van Roos (Rifka Lodeizen) aan haar moeder in Noorwegen is dit keer anders want ze heeft slecht nieuws. Het verleden maakt het voor Roos echter onmogelijk haar moeder (Elsie de Brauw) dit te vertellen.

Verwacht: American Honey

Première v/a do. 9/3
Het tienermeisje Star sluit zich aan bij een groep buitenbeentjes en raakt verstrikt in een wervelstorm van wilde feestjes, aanvaringen met de politie en haar eerste prille liefde wanneer ze kris kras door het Midwesten trekt. Met o.a. Shia LaBeouf.

Verwacht: Alberta

Première v/a do. 9/3
Tragikomedie over Freek (Daniël Boissevain), een reclameman die ondanks zijn geweldige vrouw (Eva Duijvestein) in een midlifecrisis belandt en verliefd wordt op de jonge Alberta. Samen reizen ze naar Alberta, Canada waar Freek Bob Ross-schilderijen wil gaan schilderen.

Verwacht: Bodem & Boer

zo. 19/3 v/a 13:30u.
Programma met twee inspirerende documentaires, heerlijke lokale hapjes en een discussie met professionals en geïnteresseerden, ism Youth Food Movement Arnhem/Nijmegen.

Verwacht: Home

Première v/a do. 23/3
Rauw en realistisch portret van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beide hebben moeite om elkaars leefwereld te begrijpen.

Verwacht: Oscar Nominated Shorts - Animatie

di. 28/3 om 19:15u.
Elk jaar worden ook Oscars uitgereikt in de categorie 'Beste Korte Animatiefilm'. I.s.m. Go Short vertoont Focus alle genomineerde films.

Verwacht: Waldstille

Première v/a do. 30/3
Noodlotsdrama waarin Ben zich de woede van zijn complete dorp op de hals haalt als hij dronken een auto ongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin sterft. Jaren later zet hij alles op alles om het voogdij over zijn dochter terug te winnen.

Verwacht: A United Kingdom

Première v/a do. 30/3
De Botswaanse prins Seretse Khama veroorzaakt een internationale rel in de jaren ’40 wanneer hij met een blanke Londense vrouw trouwt.

Verwacht: IFFR gemist

za. 8 april vanaf 13:45u. drie prijswinnaars uit het IFFR!
Mooie selectie van drie prijswinnaars uit het afgelopen IFFR. De films zijn los van elkaar te bezoeken, maar voor het ware festival gevoel is er een passe partout !

Verwacht: Als Paul über das Meer kam

IFFR gemist: za. 8 april om 13:45u.
Jakob, een filmmaker, volgt de Kameroense vluchteling Paul op zijn riskante tocht naar en door Europa. Terwijl hij verschillende politieke en geestelijke grenzen passeert, raakt de reis hen beiden diep.

Verwacht: La Ragazza del Mondo

IFFR gemist: za. 8 april om 16:00u.
Deze overtuigend Italiaanse debuutfilm is een coming-of age verhaal over Jehova's Getuige Giulia, wier wereld op z'n kop wordt gezet als ze verliefd wordt op de wereldse Libero.

Verwacht: A Hustlers Diary

IFFR gemist: za. 8 april om 19:15u.
Crimineel Metin rolt per ongeluk het literaire circuit in als zijn dagboek vol poëtische bespiegelingen wordt gepubliceerd en belandt in een lastig parket.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen