Verwacht

De volgende films en specials zijn binnenkort te zien bij Focus:

Verwacht: L'Amant Double

Première v/a do. 3/8
Als Chloé samen gaat wonen met haar geliefde (en psychiater!) Paul, ontdekt ze dat hij een deel van zijn leven verborgen voor haar heeft gehouden...

Verwacht: Tramontane

Première v/a do. 3/8
Ontroerende, ingenieuze en muzikale vertelling over de blinde Libanese muzikant Rabih en de zoektocht naar zijn afkomst, kriskras door een land waar de burgeroorlog een spoor van leugens en verlies achterliet.

Verwacht: Rodin

Première v/a do. 10/8
Biografische film over het leven van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin; de weg naar het succes als beeldhouwer en zijn relatie met zijn leerling, maîtresse en muze Camille Claudel.

Verwacht: Orpheline

Première v/a do. 10/8
Het leven van Renée, een jonge schooldirectrice, wordt abrupt verstoord als een oude kennis een grote som geld eist. Renée blijkt een verborgen verleden te hebben...

Verwacht: Aquarius

Première v/a do. 17/8
De 65-jarige weduwe Clara laat zich niet intimideren door het vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen in deze prachtige film over een even kwetsbare als sterke vrouw, die een confrontatie aangaat die zowel mysterieus, beangstigend als zenuwslopend is.

Verwacht: The Only Living Boy in New York

Première v/a do. 24/8
Innemende coming-of-age-film over de net afgestudeerde Thomas, die zijn weg probeert te vinden in New York. Als hij ontdekt dat zijn vader (Pierce Brosnan) een affaire heeft met de bloedmooie Johanna (Kate Beckinsale) raakt hij geobsedeerd door haar.

Verwacht: The Nile Hilton Incident

Première v/a do. 24/8
Een corrupte politierechercheur in Caïro krijgt een moordzaak toegewezen. Het lijk van een zangeres is gevonden in het Nile Hilton hotel. Al snel leidt het spoor naar de Egyptische machtselite...

Verwacht: Kedi

Première v/a do. 24/8
Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen en zijn een essentieel onderdeel geworden van de stad. In deze betoverende documentaire worden ze gevolgd.

Verwacht: Tulip Fever

Première v/a do. 31/8
Tulip Fever speelt zich af tijdens de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Een tijd waar tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) is getrouwd met tulpenhandelaar Cornelis (Christopher Waltz). Wanneer de talentvolle schilder Jan de Loos (Dane DeHaan) opdracht krijgt een portret van hen te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd.

Verwacht: Una Mujer Fantástica

Première v/a do. 31/8
De transseksuele Marina heeft een relatie met de twintig jaar oudere Orlando. Wanneer hij plotseling overlijdt sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Marina laat zich echter niet buitenspel zetten.

Verwacht: The Beguiled

Première v/a do. 7/9
Sofia Coppola's nieuwe thriller speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. De gewonde soldaat John (Colin Farrell) wordt opgevangen in een meisjesinternaat, maar al snel ontstaat er onderlinge rivaliteit en de situatie escaleert... Met Nicole Kidman en Kirsten Dunst.

Verwacht: Félicité

Première v/a do. 14/9
Félicité is een trotse en onafhankelijke vrouw die werkt als zangeres in een bar in Kinshasa. Op een dag krijgt haar zoon een vreselijk ongeluk. Wanhopig probeert ze om aan geld voor zijn operatie te komen...

Verwacht: Tulipani

Première v/a do. 21/9
Romantische, tragikomische geschiedenis van een eigenzinnige Zeeuwse boer (Gijs Naber) die in de jaren '50 naar het zinderende zuiden van Italië vertrekt om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen