Verwacht

De volgende films en specials zijn binnenkort te zien bij Focus:

Verwacht: Gay Film Special: Body Electric

za. 3/2 om 16:30
Per januari 2018 doet Focus mee aan de Gay Film Special, waarbij iedere maand een Gay film te zien is, die om de twee maanden wisselt.

Verwacht: Spettacolo

CRACKING THE FRAME: wo. 31/1 om 19:15u.
Documentaire over het kleine dorpje Monticchiello in Toscane, waar het dorpsplein elke zomer verandert in een toneelpodium. Te zien ihkv onze kunstdocumentaire-reeks Cracking the Frame.

Verwacht: The Post

Première v/a do. 1/2
Meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Meryl Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post.

Verwacht: The Florida Project

Première v/a do. 8/2
De zesjarige Moonee woont met haar jonge moeder Halley in een motel in Florida. Samen met haar vriendjes haalt ze een hoop kattenkwaad uit Maar achter een ogenschijnlijk onbezorgde kindertijd gaan een hoop problemen schuil…

Verwacht: Ma' Rosa

Première v/a do. 8/2
Ma' Rosa woont in Manilla en heeft een kleine winkel. Om haar gezin met vier kinderen te onderhouden verkoopt ze ook kleine hoeveelheden narcotica. Als ze wordt gearresteerd heeft ze alles voor over om uit de handen van de corrupte politie te blijven

Verwacht: Vermeer

EXHIBITION ON SCREEN: zo. 4/2 om 16:30u. & zo. 11/2 om 11:15u.
Een frisse blik op één van de grootste artiesten van alle tijden: Johannes Vermeer, schilder van het beroemde Girl With the Pearl Earring. De tentoonstelling ‘Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure’ concentreert zich op Vermeer's relatie met muziek en onthult een enorme hoeveelheid over deze meest fascinerende kunstenaar.

Verwacht: The End of Fear

zo. 11/2 om 16:30 - met Q&A regisseur
In The End of Fear wordt de krankzinnige geschiedenis van het schilderij Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III (1966-67) van Barnett Newman verteld vanuit de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur. Regisseur Barbara Visser is aanwezig voor een Q&A.

Verwacht: The Shape of Water

Première v/a do. 15/2
Fantasydrama van meesterlijke Guillermo del Toro. De doofstomme Elisa (Sally Hawkins) werkt in een zwaarbeveiligd overheidslaboratorium. Haar leven verandert voor altijd als ze een geheim experiment ontdekt.

Verwacht: The insult

Première v/a do. 15/2
In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang waarin de Libanese burgeroorlog een grote rol speelt.

Verwacht: Risk

FILM & DEBAT: wo. 21/2 om 19:00u.
Onthullend portret van WikiLeaks-oprichter Julian Assange door Oscarwinnend regisseur Laura Poitras (Citizenfour). Na de film een zaalgesprek met expertgast.

Verwacht: Maurizio Cattelan: Be right Back

CRACKING THE FRAME: wo. 28/2 om 19:15u.
Docu. over de even spraakmakende als ongrijpbare Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan (1960). Te zien ihkv onze kunstdocumentaire-reeks Cracking the Frame.

Verwacht: Doof Kind

zo. 4/3 om 16:00 - regisseur en hoofdpersoon aanwezig voor Q&A!
Doof kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. De film volgt Tobias op het snijvlak van verleden en toekomst. WINNAAR publieksprijs van het afgelopen IDFA festival!

Verwacht: Cézanne - Portaits of a Life

EXHIBITION ON SCREEN: zo. 4/3 om 16:30u. & zo. 11/3 om 11:15u.
Docu over een van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar; het portretwerk van Paul Cézanne. Met interviews met curatoren en experts en correspondentie van de kunstenaar zelf. Ook neemt de film het publiek mee naar plaatsen waar Cézanne woonde en werkte.

Verwacht: Newton

FILM & DEBAT - wo. 21/3 om 19:00u.
De principiële Newton is ambtenaar in een van de meest afgelegen gebieden van India en probeert deze uitdaging op droogkomische wijze het hoofd te bieden...Na de film is er een zaalgesprek met expertgast.

Verwacht: Along for the Ride

CRACKING THE FRAME: wo. 28/3 om 19:15u.
Een onthullend portret van het iconische Hollywood-buitenbeentje Dennis Hopper (17 mei 1936 – 29 mei 2010). Te zien ihkv onze kunstdocumentaire-reeks Cracking the Frame.

Verwacht: Girl with a Pearl Earring

EXHIBITION ON SCREEN: zo. 8/4 om 16:30u. & zo. 15/4 om 11:15u.
Na twee jaar op een wereldberoemde tour, is ‘The Girl With a Pearl Earring’ terug in het Mauritshuis in Den Haag. De aantrekkingskracht van dit meesterwerk is onbetwistbaar en deze prachtig gefilmde documentaire gaat in op de vele onopgeloste raadsels rondom het buitengewone schilderij.

Verwacht: Beauty and the dogs

FILM & DEBAT - wo. 18/4 om 19:00u.
Na een afschuwelijk incident moet de jonge Mariam vechten voor haar rechten en waardigheid in het corrupte Tunesische systeem. Na de film een zaalgesprek met expertgast.

Verwacht: onderkomen

FILM & DEBAT - wo. 23/5 om 19:00u.
Hartverwarmende documentaire van de Nederlandse filmmaker Jacqueline van Vugt over drie Afghaanse asielzoekers. Na de film is er een zaalgesprek met expertgast.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen