Specials

Déjà Vu Klassiekerreeks feb/maart/april 2018: Vive le cinéma!

Onze klassiekerreeks Déjà vu [?] staat in het teken van een aantal Franse filmmakers die bepalend zijn geweest voor de loop van de filmgeschiedenis. Bijvoorbeeld Jean-Luc Godard, een van de invloedrijkste vernieuwers van de cinema. Ook vertonen we het pareltje Lumière! L’Aventure Commence, een ode aan de Franse broers Auguste en Louis Lumière die aan het einde van de 19e eeuw aan de wieg van het medium film stonden.

gay film special - maandelijks

Focus doet met 15 andere filmtheaters mee aan de Gay Film Special, waarbij iedere maand een Gay film te zien is, die om de twee maanden wisselt.

movies that matter on tour / jan - mei 2018

Landelijk film-en-debat-programma. Eens per maand wordt een film vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er een zaalgesprek met een expertgast (of meerdere gasten): veelal schrijvers, journalisten, academici of ervaringsdeskundigen.

exhibition on screen  / 0kt 2017- april 2018

EXHIBITION ON SCREEN biedt overweldigende museale ervaringen. Vanuit uw bioscoopstoel reist u naar gerenommeerde musea, waar u door spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars wordt geleid. Naast de schitterende, in messcherpe beelden vastgelegde impressies van de tentoonstelling komen bevlogen curatoren, experts en kunstenaars aan het woord, die de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belichten.

cracking the frame - jan - april 2018

Films over kunstenaars, schrijvers, dansers en muzikanten dringen maar zelden door tot het reguliere bioscoopaanbod. Om die reden is het programma Cracking the Frame ontstaan, met maandelijks (in Focus op de laatste woensdag van de maand) een documentaire over een kunstenaar die het culturele landschap een ander aanzien heeft gegeven.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen