Thelma

nu te zien
Joachim Trier - 2017
116 minuten
Drama
Noors (Nederlands ondertiteld)
Noorwegen
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik Seks 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt.

Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt en op een dag is Anja spoorloos verdwenen.

Thelma is geregisseerd door Joachim Trier. Na zijn sterke debuut Reprise en het veelbekroonde Oslo, August 31st kreeg hij in Cannes een Gouden Palm-nominatie voor Louder Than Bombs. In de stijlvolle thriller Thelma wordt de hoofdrol vertolkt door opkomend talent Eili Harboe (The Wave). De film is gekozen als Noorse inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film.
'Thelma’ is een sensuele genremix die Brian De Palma aan Alfred Hitchcock paart. De 23-jarige Eili Harboe is een ware revelatie. DE STANDAARD ★★★★

Stijlvolle thriller toont seksueel ontwaken als een bovennatuurlijke kracht. Ieder shot is eindeloos stijlvol, de hele film oogt strak als een Scandinavisch designmeubel
. DE MORGEN ★★★

‘Thelma’ houdt het midden tussen een spannende thriller, een zinnelijk liefdesverhaal en een van de beruchte Scandinavische somberte doortrokken origin story. HUMO ★★★(★)

Een knap en razendspannend vrouwenportret. Emancipatie door de lens van een Scandinavische thriller. METRO ★★★★

Een geëngageerde psychothriller waar het erotische magnetisme van afstraalt. KNACK FOCUS ★★★
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...