The Shape of Water

Première v/a do. 15/2
Guillermo del Toro - 2017
123 minuten
Drama, Fantasy, Thriller
Engels (Nederlands ondertiteld)
USA
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is.

Met maar liefst 13(!) nominaties is deze film de grote Oscarfavoriet. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika, circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium zit de eenzame, doofstomme conciërge Elisa (fenomenale rol van Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Haar leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken: er wordt een amfibieman in het lab gevangen gehouden. Elisa wordt verliefd op het schepsel en verzint een plan om hem te helpen ontsnappen. De wereld buiten het lab blijkt echter een stuk gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. 

Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones en Michael Stuhlbarg maken de cast van The Shape of Water compleet. De film won de ‘Gouden Leeuw’ tijdens het filmfestival van Venetië.
NRC Handelsblad **** 'Liefdevolle hommage aan de monsterfilm'. 'Guillermo del Toro’s monster- annex liefdesverhaal zit vol visuele verbeeldingskracht, van een magische musicalsequentie in zwart-wit tot een camera die door water lijkt te zweven'. Parool: 'Gloedvol pleidooi tegen vooroordelen' de Volkskrant**** "The Shape of Water is een prachtig, lief monster van een film'
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...
Zo 22 apr