The Rider

nu te zien
Chloé Zhao - 2017
Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau, Lane Scott
103 minuten
Drama
USA
Toegangsprijs
24 april gratis!
Brady is een getalenteerde paardentrainer en een rijzende ster in de rodeowereld. Na een val tijdens een rodeo belandt hij met een ernstige hoofdwond in het ziekenhuis. Met het dringende advies om rust te nemen, keert hij terug naar zijn huis in het Pine Ridge Reservaat in South Dakota.

In het macho cowboymilieu valt het hem zwaar toe te geven dat hij misschien wel nooit meer het leven zal kunnen leiden dat hij voor ogen had. Want 'Ben je nog een cowboy als je niet meer kunt rijden?' Alleen in de omgang met zijn ernstig verlamde vriend Lane en zijn autistische zusje toont hij zijn kwetsbare en gevoelige kant. The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys.
 DE STANDAARD **** “Prachtig. Een van de mooiste Amerikaanse films van het jaar.” (..) “Een rodeorit die een lasso rond het hart werpt.”
DE MORGEN **** “Wondermooi” “Een intiem pareltje
HUMO ****1/2 “Allen in galop naar dit meesterwerkje!” “échte, ultragevoelige, het hart met ontzag vervullende cinema”
LA TIMES "achingly beautiful heartland elegy
NEW YORK TIMES "She (Zhao) has an eye for landscape and an acute sensitivity to the nuances of storytelling, a bold, exacting vision that makes “The Rider” exceptional among recent American regional-realist films
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...
Di 24 apr