The Other Side of Hope

za 17 feb 14:00 | ma 19 feb 19:15
Aki Kaurismäki - 2017
98 minuten
Komedie
Fins (Nederlands ondertiteld)
Finland
Let op met kinderen tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik Discriminatie 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Het verhaal van een Finse handelsreiziger (Sakari Kuosmanen) en een Syrische vluchteling (Sherwan Haji) wiens wegen elkaar kruisen.

Khaled (Sherwan Haji), een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Hij probeert politiek asiel te verkrijgen, maar belandt al snel in het illegale circuit. Vijftiger Wikström (Sakari Kuosmanen), heeft net een punt gezet achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Per toeval ontmoet hij Khaled en besluit hem een baantje te geven.

De originele stijl van Regisseur Kaurismäki (Le Havre, Man Without a Past) kenmerkt zich door zijn droge humor, scherpe dialogen, memorabele muziek en prachtig gecomponeerde beelden. Met deze parel lijkt de Finse regisseur het hoogtepunt van zijn carrière te hebben bereikt. Voor THE OTHER SIDE HOPE mocht Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.
Te zien ihkv onze Déjà Vu Klassiekerreeks, waarin in januari en februari een zestal titels te zien zijn van regisseur Aki Kaurismäki, chroniqueur van Finse melancholie met een absurde twist. KLIK HIER voor de andere titels.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...