The Match Factory Girl

za 6 jan 14:00 | ma 8 jan 19:15 | za 13 jan 14:00 | ma 15 jan 19:30
Aki Kaurismäki - 1990
68 minuten
Drama
Fins (Nederlands ondertiteld)
Finland
Let op met kinderen tot 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
De Finse grootmeester Aki Kaurismäki heeft een van de hoogtepunten uit zijn omvangrijke, eigenzinnige oeuvre, de moderne klassieker The Match Factory Girl (1990), digitaal gerestaureerd.

The Match Factory Girl is een zwarte komedie met een schitterende hoofdrol van Kati Outinen, die de verlegen, jonge Iris speelt. Iris zit gevangen in een uitzichtloze situatie. Ze woont nog thuis bij haar dominante, egoïstische ouders en werkt achter de lopende band in een luciferfabriek. Ook in de liefde wil het niet zo vlotten. Als ze eindelijk een man aan de haak heeft geslagen, raakt ze gelijk zwanger, maar wil de man in kwestie niets meer met haar te maken hebben. Voor Iris is de maat vol en is de tijd aangebroken om wraak te nemen. Ma. 8 jan met inleiding door Kevin Toma (de Volkskrant).
Te zien ihkv onze Déjà Vu Klassiekerreeks, waarin in januari en februari een zestal titels te zien zijn van regisseur Aki Kaurismäki, chroniqueur van Finse melancholie met een absurde twist. KLIK HIER voor de andere titels.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...