The Insult

Première v/a do. 15/2
Ziad Doueiri - 2017
112 minuten
Drama
Arabisch (Nederlands ondertiteld)
Frankrijk
Let op met kinderen tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
IJzersterke rechtbankthriller, waarin een ruzie tussen de Libanese christen Toni en de Palestijnse Yasser escaleert tot een mediahype die de hele natie meesleurt. Regisseur-scenarist Ziad Doueiri (The Attack) maakt de gevolgen van de Libanese Burgeroorlog intens voelbaar in deze film over trots, woede en vergeving.

Politiek en religie verdelen een land, waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn. Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

The Insult
is internationaal omarmd door het publiek met verschillende Publieksprijzen en zal op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam zijn Nederlandse première beleven. Kamel El Basha won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur en The Insult staat op de shortlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.
★★★★ Trouw ‘Pakkend drama’ ‘Kamel El Basha maakt indruk’ ‘De spannende Libanese Oscarkandidaat’
★★★★ de Volkskrant ‘Liefdevol portret van het leven in Libanon’ ‘Zelden bevatte een film zo veel woede en nuance tegelijk’ ‘Knap gemaakt’ ‘Sterk geacteerd’ ‘Onderhoudend’
★★★★ NRC ‘Glashelder’ ‘Fraaie close-ups’
Het Parool ‘Prachtig’ ‘THE INSULT werkt als een trein’ ‘Universeel en zeer genuanceerd’
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...
Vr 23 feb
Za 24 feb
Zo 25 feb
Ma 26 feb
Di 27 feb
Wo 28 feb