Siv gaat logeren

Catti Lene Edfeldt , Lena Hanno Clyne - 2016
76 minuten
Familiefilm
Nederlands gesproken
Zweden / Nederland
Niet schadelijk / alle leeftijden Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
Kind € 6,-
Volwassene € 6,-

F-pas korting: € 0,50
Siv (7) gaat voor het eerst in haar leven logeren bij Cerisia, het nieuwe meisje in de klas. 's Avonds zijn veel dingen al een beetje anders dan Siv gewend is, maar 's nachts wordt het pas echt vreemd. Siv kan niet in slaap komen en wil papa bellen om haar op te halen. Maar het briefje met papa's nieuwe telefoonnummer zit in Cerisia's pyjama. Trouwens..., waar is Cerisia? Siv gaat in het mysterieuze huis op zoek naar Cerisia. Het huis ziet er 's nachts zo anders uit. Er komen heel veel deuren op de gang uit. Achter iedere deur wacht een nieuwe verrassing. Terwijl Siv piekert waar Cerisia kan zijn, beleeft ze wonderlijke avonturen. Ze ontmoet twee pratende dassen, die sprekend op haar knuffels Duimpje en Pinkie lijken. Vreemd, want ze had haar knuffels toch thuis gelaten!
In deze Zweeds-Nederlandse co-productie zijn ook acteurs Barry Atsma en Annemarie Prins te zien.

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

De pers over Siv gaat logeren:

De Volkskrant

…”Het is knap hoe de met zorg gemaakte film steeds weer weet te verrassen, zonder dat de plot onnodig ingewikkeld wordt of de spanning te hoog oploopt. De makers geven het lieve, eenvoudige verhaal, naar een boek van de Zweedse schrijfster Pija Lindenbaum, precies genoeg vaart. Als fijnzinnig, geestig en fantasierijk inkijkje in het gevoelsleven van een 7-jarige slaat Siv gaat logeren de spijker op de kop.”

NRC
“…sluit knap aan bij de belevingswereld van zevenjarige kinderen. …de film roept een wereld op die op zijn kop staat, in de sfeer van 
Alice in Wonderland. …charmeert door de kleinschaligheid, intimiteit en de levensechte kinderrollen.”

Barry Atsma over Siv Gaat Logeren
…”Waarom moeten we ’m allemaal zien? “Omdat deze film anders is dan andere. Zweedse films zijn net wat gevoeliger en poëtischer dan films uit Nederland en Hollywood. Én omdat het een herkenbaar thema is: rond uit logeren gaan, hangt een spannend sfeertje – mijn dochters vonden dat altijd een hele happening.”

Deze voorstelling reserveren of kopen op ...