Shield & Spear

woensdag 17 december, 19:15u.- ihkv CRACKING THE FRAME >>> DOCUMENTAIRES OVER DE KUNSTEN
Petter Ringbom - 2014
90 minuten
Documentaire, Kunstfilm
Engels (niet ondertiteld)
Zuid-Afrika/USA
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Cracking the Frame is een filmprogramma met een internationale selectie van veelgeprezen kunstfilms en films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers, kortom over mensen die het huidige culturele landschap een ander aanzien hebben gegeven. Deze documentaire gaat over kunst, muziek en politiek in Zuid Afrika. Let op: deze film is niet ondertiteld.

Een kunstenaar die in de problemen komt nadat hij een karikatuur van president Jacob Zuma heeft geschilderd, een muzikant die het personage van een archetypische Afrikaanse dictator heeft bedacht, een groep extravagante modeontwerpers in Soweto voor wie hun ontwerpen een uiting van vrijheid zijn, een fotograaf die haar leven wijdt aan het in beeld brengen van de LGTB-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), een band uit Johannesburg is heel politiek geëngageerd, een andere houdt zich juist verre van alles wat met politiek te maken heeft. De in New York wonende en werkende regisseur Petter Ringbom geeft in deze documentaire een caleidoscopisch beeld van het kunstklimaat in het huidige Zuid-Afrika.

De persoonlijke verhalen en het werk van zwarte en blanke kunstenaars laten zien hoe het is om kunstenaar te zijn in de 'Regenboognatie' die Zuid-Afrika na het afschaffen van de apartheid is geworden, en hoe zij omgaan met kwestie als identiteit, creativiteit en ras. Met o.a. Brett Murray, BLK JKS, Zanele Muholi, Gazelle, The Brother Moves On, Yolanda Fyrus, Fokofpolisiekar en The Smarteez.

Bekijk hier het gehele programma van CRACKING THE FRAME
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...