Rembrandt - from the National Gallery London | Het Rijksmuseum Amsterdam

EXHIBITION ON SCREEN I zo. 7/1, 16:30u. en zo. 14/1 om 11:15u.
Kat Mansoor - 2016
90 minuten
Documentaire
Engels (Nederlands ondertiteld)
GB
Toegangsprijs
zo. 7/1 € 10,50,-/zo. 14/1 € 9,-
F-pas korting: € 2,-
In 2014 en 2015 was de bijzondere overzichtstentoonstelling met het late werk van Rembrandt eerst in de Londense National Gallery en daarna in het Rijksmuseum in Amsterdam te zien. Volgens experts produceerde Rembrandt in deze periode zijn beste werken.

De documentairemakers hadden exclusieve toegang tot beide musea en dat levert een prachtige film op die naast een filmische weergave van de tentoonstelling ook vertelt over het leven van Rembrandt en een interessante blik achter de schermen van twee gerenommeerde musea biedt. De curatoren en een aantal vooraanstaande kunsthistorici lichten uit een indrukwekkende hoeveelheid van meer dan 100 werken, een aantal topstukken van de tentoonstellingen uit. Op zo. 7/1 met inleiding van kunsthistorica Gees-Ineke Smit.

EXHIBITION ON SCREEN biedt overweldigende museale ervaringen in de filmzaal. Vanuit de bioscoopstoel reist u naar gerenommeerde musea waar u door spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars wordt geleid. Naast de schitterende, in messcherpe beelden vastgelegde impressies van de tentoonstelling, komen bevlogen curatoren, experts en kunstenaars aan het woord, die de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belichten. Elke film is 90 minuten en Nederlands ondertiteld | meer info ook op exhibitiononscreen.com | KLIK HIER voor het gehele programma.  
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...