REM

za. 17/6 om 19:30u.
Tomas Koolhaas - 2016
75 minuten
Documentaire
Engels (niet ondertiteld)
NL/USA
Toegangsprijs
€ 9,50,-/passepartout: € 25,-
F-pas korting: € 2,-
Documentaire van Tomas Koolhaas over zijn beroemde vader, architect Rem Koolhaas. Ook komen bewoners en gebruikers van door hem ontworpen gebouwen, zoals de Seattle Public Library en het Maison de Bordeaux aan het woord.

In deze documentaire portretteert Tomas Koolhaas zijn vader door hem van zeer dichtbij in beeld te brengen en te laten vertellen over zijn visie. Koolhaas senior wordt gefilmd op verschillende locaties in de wereld, uiteenlopend van een woestijn in het Midden-Oosten tot een weiland onder de rook van Amsterdam. Verder laten onder andere twee daklozen weten wat de bibliotheek in Seattle voor ze betekent en doet de dochter van de inmiddels overleden opdrachtgever voor het Maison de Bordeaux haar verhaal.
Te zien ihkv Arnhem Architectuur Filmfestival. Ihkv de landelijke Dag van de Architectuur (za. 17 juni) organiseert Dag van de Architectuur Arnhem samen met Focus op wo. 14, vr. 16 en za. 17 juni films en documentaires over het thema 'vitale architectuur en het brutalisme'.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...