Pierre Janssen. In de greep van de Kunst

Za 20/5 om 16:00, ism Museum Arnhem ihkv de tentoonstelling over Pierre Janssen
Lex Reitsma - 2017
53 minuten
Documentaire, Kunstfilm
Niet schadelijk / alle leeftijden 
Toegangsprijs
€4,-
F-pas korting: € 2,-
Pierre Janssen (1926-2007) staat op het netvlies van een hele generatie gebrand als de bevlogen presentator van het televisieprogramma Kunstgrepen. Tien jaar na zijn overlijden staat een grote dubbelexpositie in het Stedelijk Museum Schiedam en Museum Arnhem stil bij zijn nog altijd vernieuwende gedachtegoed. Ihkv deze tentoonstelling vertoont Focus ism Museum Arnhem de documentaire PIERRE JANSSEN. IN DE GREEP VAN DE KUNST, met een inleiding van een medewerker van Museum Arnhem. Vrienden van Museum Arnhem, Museumjaarkaarthouders en F-pashouders betalen € 4,- (i.p.v. € 6,-)

Pierre Janssens missie was om een breed publiek laten kijken naar kunst, om daar hun leven mee te verrijken, de blik te verruimen, hen vrijer te laten denken. Documentairemaker en vormgever van de expositie, Lex Reitsma, heeft de bevlogenheid van Janssen in zijn kern weten te vangen. In deze documentaire zien we hem als directeur van de musea in Arnhem en Schiedam aan het werk. Zowel in Schiedam als Arnhem koopt Janssen kunst van regionale en landelijke kunstenaars, bijvoorbeeld werk van experimentele Cobra-kunstenaars zoals Karel Appel, Lucebert en Constant, maar ook van Jan Sluijters. Reitsma heeft van deze unieke persoonlijkheid een bijzondere film weten te maken.

expositie

De tentoonstellingen in Schiedam en Arnhem geven samen een compleet beeld van Janssen. In een huiskamersetting met sofa´s en ouderwetse televisietoestellen draaien zo’n tien afleveringen van Kunstgrepen, programma’s die nu voor het eerst weer te zien zijn. Ook is de televisiestudio waar Janssen zijn programma opnam, nagebouwd. Beide musea tonen daarnaast Janssens aankopen, waaronder belangrijk werk van Cobra en Jan Mankes. KLIK HIER voor meer info. 
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...