Phantom Thread

nu te zien
Paul Thomas Anderson - 2018
130 minuten
Drama
Engels (Nederlands ondertiteld)
USA
Let op met kinderen tot 12 jaar Grof taalgebruik Drugs- en/of alcoholmisbruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock.

Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge, eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een plek in zijn leven verovert, als muze en minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit.
recensies:

*****de Volkskrant: 'Bedwelmend, boosaardig en erg grappig sprookje over twee koppige geliefden. Niets in Andersons eerdere films bereidt de kijker voor op deze weelderige elegantie.'

*****NRC: 'Onheilszwanger ‘Phantom Thread’ is een lust voor het oog.'

*****AD: 'zowel een romantisch drama als een thriller à la Hitchcock, een macaber sprookje, een psychologische studie over een man met een nooit verwerkt moedertrauma en een ode aan het beroep van couturier.
'
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...
Za 17 mrt
Zo 18 mrt
Ma 19 mrt
Di 20 mrt
Wo 21 mrt