Personal Shopper

Première v/a do. 26/1
Olivier Assayas - 2016
102 minuten
Frans (Nederlands ondertiteld)
Frankrijk
Let op met kinderen tot 16 jaar Angst Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Met Personal Shopper begeeft cineast Olivier Assayas zich met de film op de grens tussen een sensuele thriller en stijlvol mysterie, gesitueerd in de Parijse onderwereld van de mode. Assayas werkt hiervoor opnieuw samen met Kristen Stewart, na hun alom bejubelde Clouds of Sils Maria.

De jonge Amerikaanse Maureen (Kristen Stewart) werkt overdag in Parijs als personal shopper voor een veeleisende superster. Haar nachten brengt ze door op zoek naar een teken van haar overleden tweelingbroer Lewis. Maureen en Lewis sloten voor zijn dood een pact om samen de grenzen van de sterfelijkheid te verkennen. Wanneer Maureen plotseling mysterieuze berichten ontvangt, raakt ze ervan overtuigd dat Lewis hier iets mee te maken heeft. Olivier Assayas won met Personal Shopper de prijs voor beste regie op het Festival de Cannes 2016.


DE PERS OVER PERSONAL SHOPPER

★★★★ 4 sterren
De Volkskrant
“Stewart speelt intens, maar ook ingetogen.” “Het effect is even onbehaaglijk als bezwerend: je hoeft in Personal Shopper niet dood te zijn om als fantoom te wandelen in de werkelijkheid.”

★★★★ 4 sterren
De Filmkrant
“Intrigerend en niet-te-classificeren zijn geen termen waar je lichtvaardig mee moet omspringen als het over film gaat. Ze zijn een beginpunt, geen eindoordeel. Toch zijn ze van toepassing op Assayas' film, die een elegante mix is van psychodrama, spookfilm en milieuschets.”

★★★★ 4 sterren
VPRO Cinema
“Deze curieuze mix van psychologisch drama en horrorfilm is compleet onvoorspelbaar en af en toe echt eng.”

★★★★ 4 sterren
NRC Handelsblad
“Assayas weet hoe je geesten tot leven moet wekken”

Deze voorstelling reserveren of kopen op ...