Oscar nominated shorts - Animatie

di. 28/3, 19:15u.
diverse regisseurs - 2015
87 minuten
Animatiefilm, Korte film
verschillende landen
Toegangsprijs
€ 9,00
F-pas korting: € 2,-
Worden er ook Oscars uitgereikt voor korte films? Jazeker! Hoewelde grote Amerikaanse speelfilms domineren, worden ook de korte films niet vergeten. Dit jaar dongen er wederom een aantal korte juweeltjes mee voor de meest prestigieuze filmprijs van het jaar.

In dit programma vertonen wij alle genomineerden in de categorie ‘Best Animated Short Film’.

programma

Borrowed Time A. Coats/L. Hamou-Lhadj/USA 2015/7’ Een oude sheriff keert terug naar de plek van een ongeval dat hij het liefst zou vergeten. Overmand door herinneringen en schuildgevoel zoekt hij de kracht om door te gaan.

Pearl Patrick Osborne/USA 2016/6' Een meisje en haar vader reizen door het hele land hun dromen achterna.

DE WINNAAR: Piper Alan Barillaro/USA 2016/6’ Een hongerige strandloper graaft naar voedsel op het strand, maar enge golven komen aanrollen... 

Blind Vaysha Theodore Ushev/Canada 2016/8' Vaysha is geboren met een groen en een bruin oog. Haar linkeroog ziet alleen het verleden en haar rechteroog alleen de toekomst. Verblind door het verleden en gekweld door wat nog komen gaat blijft ze gevangen in zichzelf. Gebaseerd op het korte verhaal Blind Vaysha, van Georgi Gospodinov.

Asteria Alexandre Arpentinier/Frankrijk/2016/5’ Twee astronauten gaan op zoek naar een onbekende planeet, waarbij hun professionaliteit tot het uiterste wordt getest.

The Head Vanishes
Franck Dion/Canada & Frankrijk/2016/9’ Poetische film waarin de dementerende Jacqueline, net als iedere zomer, met de trein naar de kust reist. Maar wie is toch die dame die haar volgt?

Once upon a Line Alicia Jasina/Polen/2016/7’ Een man met een routineus, saai leven wordt ineens verliefd, wat zijn leven totaal ontregeld.

Pear cider and Cigarettes Robert Valley/Canada/GB 2016/35’  Het verhaal van de charismatische maar zelfdestructieve Techno Stypes, die houdt van veel drinken, roken en vechten. Wanneer hij in China in het ziekenhuis belandt en een levertransplantatie nodig heeft probeert zijn beste vriend hem terug te halen naar Vancouver, Canada.Deze voorstelling reserveren of kopen op ...