Oscar Nominated shorts - Fictie

di. 21 februari, 19:05u.
diverse regisseurs - 2016
130 minuten
Korte film
verschillende landen
Toegangsprijs
€ 9,00
F-pas korting: € 2,-
Worden er ook Oscars uitgereikt voor korte films? Jazeker! Hoewel tijdens de met glitter en glamour omhangen uitreikingsceremonie de grote Amerikaanse speelfilms domineren, worden ook de korte films niet vergeten. Dit jaar dingen er weer een aantal korte juweeltjes mee voor de meest prestigieuze filmprijs van het jaar.

In dit programma vertonen wij alle genomineerden in de categorie ‘Best Short Film-fictie’. De Oscar Shorts worden gepresenteerd in samenwerking met ShortsTV en Go Short - International Short Film Festival Nijmegen.

Programma


Ennemis Interieurs; Selim Aazzazi; Frankrijk 2016; 28 min.  Een Frans-Algerijnse man wordt beschuldigd van het beschermen van mogelijke terroristen.

La Femme et la TGV
; Timo von Gunten; Zwitserland 2016; 30 min. De eenzame Elisa Lafontaine (Jane Birkin) zwaait al jarenlang iedere dag naar de trein die haar huis passeert. Als ze op een dag een brief van de conducteur in haar tuin vindt wordt haar leven op z'n kop gezet.

Silent Nights
Aske Bang; Denemarken 2016; 30 min. De Deense Inger wordt verliefd op de illegale immigrant Kwame uit Ghana. Als ze samenwonen ontdekt ze verzwegen feiten over zijn leven.

Sing
(Mindenki) Kristof Deak; Hongarije 2016; 25 min. Boedapest 1991. De tienjarige Zsofi sluit zich aan bij het prestigieuze, met prijzen overladen koor van haar nieuwe school. Als ze de duistere waarheid rond het koor ontdekt komt ze voor een lastige keuze te staan.

Timecode
   Juanjo Gimenez Pena; Spanje 2016; 15 min. Het onwaarschijnlijke liefdesverhaal van Luna en Diego, bewakers van een parkeergarage. Diego werkt 's nachts en Luna overdag.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...