Newton

Film & Debat - wo. 21/3 om 19:00u.
Amit Masurkar - 2017
106 minuten
Komedie
Hindi (Engels ondertiteld)
India
Toegangsprijs
€ 9,50,-
F-pas korting: € 2,-
Humor is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een film over het in goede banen leiden van een democratisch proces. Regisseur Amit Masurkar slaagt er echter in om zijn film Newton te doorspekken van zwarte humor en won daarmee de CICAE-award op de Berlinale 2017.

De jonge Indiase Newton is een man van principes. Dat maakt zijn leven niet altijd gemakkelijk, zo haalt hij de woede van zijn familie op zijn hals als hij duidelijk maakt dat hij niet uitgehuwelijkt wenst te worden. Bij zijn werk als overheidsambtenaar worden zijn principes en punctualiteit echter op prijs gesteld. Dat levert hem een aanstelling op als coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India. We zien de uitdagingen waar de grootste democratie van de wereld gesteld wordt.

Newton probeert deze uitdagingen op droogkomische wijze het hoofd te bieden en slaagt daar wonderwel in. Het is de uitgekiende balans tussen spanning en humor waarmee deze film je op het puntje van je stoel zal houden.

Na de film gaat Basti Baroncini in gesprek met Dr. Wim de Jong (Universiteit Utrecht) over de stand van de democratie in Nederland, met onderwerpen als populisme, referenda, de sleepwet, politieke versplingering enz.
Te zien ihkv Movies that Matter on Tour, een landelijk film-en-debat-programma. Na de film is er een zaalgesprek met een expertgast. KLIK HIER voor het programma.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het programma? Stuur dan een mail naar mtmontourarnhem@gmail.com en ontvang de moviesthatmatterontour nieuwsbrief.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...
Wo 21 mrt