Maidan

6/11 om 19:00u. - te zien ihkv Revolutieklassiekers
Sergej Loznitsa - 2014
134 minuten
Documentaire
(Engels ondertiteld)
Oekraine
Toegangsprijs
€ 9,-
F-pas korting: € 2,-
Documentaire over de revolutie in Oekraïne. De Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa (In the Fog) filmde maandenlang de protesten in en rond het Onafhankelijkheidsplein (Maidan) in Kiev waar de demonstranten tegen het corrupte regime van Viktor Janoekovitsj zich vanaf november 2013 verzamelden.

Niet met een hysterische camera op zoek naar sensatie, maar rustig van een afstand. De situatie verandert van opgewekt protest naar grimmige confrontatie met de politie, al liet Loznitsa de meest extreme beelden eruit. Sommige episodes in de film hebben zo'n klassieke schoonheid en compositie dat ze als bewegende beelden in het Rijksmuseum niet zouden misstaan. Sergej Loznitsa bekijkt de revolutie als sociaal, cultureel en filosofisch fenomeen. ENGELS ONDERTITELD!
Deze film maakt deel uit van het programma HOW TO MAKE A MOLOTOV COCKTAIL: THE CINEMA OF REVOLUTION, een samenwerkingsverband tussen ArtEZ Studium Generale en Focus Filmtheater Arnhem. Op 9 november is er een lange festivaldag met films en inleidingen!
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...