Loving Vincent

nu te zien
Dorota Kobiela - 2017
95 minuten
Animatiefilm
Engels (Nederlands ondertiteld)
GB
Let op met kinderen tot 9 jaar Angst 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Het maken van deze animatiefilm was geen gemakkelijke klus. Eerst is de film gedraaid zoals elke film: met camera’s en acteurs. Alle filmbeeldjes, ook wel frames genoemd, zijn vervolgens nageschilderd in de stijl van Van Gogh. Die schilderijen zijn gefotografeerd en die foto’s zijn weer achter elkaar gezet zodat het de vorm kreeg van een bijzondere animatiefilm. Meer dan 125 kunstenaars werkten mee aan dit project. De film duurt anderhalf uur en daarom moesten er meer dan 65.000 schilderijen worden gemaakt. Per seconde komen er twaalf doeken voorbij. Een monsterklus die vier jaar duurde!
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...