La Ragazza del Mondo

IFFR gemist: za. 8/4 om 16:00u.
Marco Danieli - 2016
104 minuten
Drama
Italiaans (Engels ondertiteld)
Italië
Toegangsprijs
€ 9,50/passepartout: € 21,- (F-pas geldig)
Zelfverzekerd, overtuigend Italiaans debuut over Giulia wier wereld is opgebouwd uit de zekerheden en beperkingen van de Jehova's Getuigen. Wanneer ze de wereldse Libero ontmoet, ontdekt ze hoe onverenigbaar haar wensen met haar religieuze verplichtingen zijn.

De rigide geloofsregels van de Jehova's Getuigen zijn als een duikerskooi in een zee vol haaien: ze moeten gelovigen beschermen tegen gevaarlijke invloeden van buitenaf. Met dat idee is de intelligente Giulia opgevoed. Maar als ze verliefd wordt op zo’n 'haai' – de ruige ex-bajesklant Libero – komt daarmee haar leven op losse schroeven te staan. Durft Giulia te kiezen voor een leven met Libero, ook als ze dan wordt verstoten door haar familie? Hoe moet ze weten wat ze wil, als ze zo gewend is dat mensen vóór haar denken?

In zijn trefzekere speelfilmdebuut onderzoekt Marco Danieli thema’s als identiteit, persoonlijkheid en de interactie tussen individu en maatschappij. La ragazza del mondo is daarmee eerder een coming-of-age-verhaal dan een romance, al zou je dat haast vergeten met die knetterende chemie tussen Sara Serraiocco en Michele Riondino, die in Venetië de Pasinetti-prijzen wonnen voor beste acteurs. Engels ondertiteld!
Deze voorstelling is onderdeel van IFFR gemist, een filmprogramma met drie films uit het afgelopen IFFR festival, op za. 8 april. KLIK HIER voor het gehele programma.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...