La La Land

winnaar van maar liefst 6 OSCARS!
Damien Chazelle - 2016
128 minuten
Romantische film
Engels (Nederlands ondertiteld)
USA
Niet schadelijk / alle leeftijden Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
In deze hedendaagse variant op de klassieke Hollywood-musical vallen twee matig succesvolle artiesten na enige strubbelingen voor elkaar. Hun succes dreigt hen echter weer uit elkaar te drijven. Hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone dragen La La Land als een eigentijdse Fred Astaire en Ginger Rogers.

Sebastian (Ryan Gosling) , een eigenzinnige jazzpianist, komt niet aan de bak vanwege zijn principes. Hij doet nooit concessies aan de smaak van het publiek en speelt uitsluitend wat hij wil. Mia (Emma Stone) droomt van een carrière als filmactrice, maar ondanks talloze audities blijft ze koffiejuffrouw bij Warner Bros. Ze ontmoeten elkaar, moeten eerst niets van elkaar hebben, maar ontdekken gaandeweg dat ze voor elkaar zijn voorbestemd. Maar als ze beiden succes krijgen, komt hun relatie in gevaar.

La La Land werd geregisseerd door Damien Chazelle, die twee jaar geleden succes had met met de jazzfilm Whiplash. J.K. Simmons, die een Oscar won voor zijn rol in Whiplash, keert weer terug en zanger John Legend maakt zijn opwachting in een muzikale bijrol. De film mocht het filmfestival van Venetië openen en wordt getipt als dé grote kandidaat voor de Oscars. La La Land is geworteld in het verleden zonder te ontaarden in nostalgisch gezwijmel. Voer voor romantici! Door de critici wordt La la Land al omschreven als "A musical masterpiece", "Glorious", "Something extraordinairy" en "Incredible". Winnaar van maar liefst 6 OSCARS, waaronder die voor Beste Actrice (Emma Stone)!
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...