King of the Belgians

nu te zien
Jessica Woodworth/Peter Brosens - 2016
90 minuten
Drama
Frans, Engels, Nederlands (Nederlands ondertiteld)
België
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
KING OF THE BELGIANS is een roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven – en zichzelf – ontdekt. Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning op te poetsen.

Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! Nog voor hij klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige zonnestorm echter alle telecommunicatie en vliegverkeer. De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar ter land terug te keren.

Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten en Duncan Lloyd ruikt de kans van zijn leven en komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren. Zo begint hun undercover odyssee door de Balkan, een tocht vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en onverhoopte momenten van vreugde.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...