Ik ben Cuba

16 okt. om 19:00u. - ihkv Revolutieklassiekers
Mikhail Kalatozov - 1964
141 minuten
Drama
Spaans (Engels ondertiteld)
USSR/Cuba
Toegangsprijs
€ 9,-
F-pas korting: € 2,-
Fantastisch camerawerk, swingende muziek en een verrassende vertelstijl maken dit docudrama over Cuba tot een enerverende bioscoopbelevenis.

Een van de belangrijkste (her)ontdekkingen van het laatste decennium, teruggebracht op het witte doek dankzij de inspanningen van Francis Ford Coppola en Martin Scorsese.

Tijdens de laatste dagen van het regime van Batista spelen zich op Cuba vier afzonderlijke verhalen af. In het eerste verhaal ontdekt de vriend van Maria dat zij eigenlijk een prostituee is, in het tweede verhaal krijgt een oude agrariër te horen dat zijn boerderij verkocht is aan een internationale organisatie, in het derde verhaal worden studenten die pamfletten voor Castro verspreiden neergeschoten door de politie, en in het laatste verhaal wordt een man door bombardementen gedwongen zijn huis te verlaten, waarna hij zich bij de guerilla's aansluit. Van de maker van 'Als de Kraanvogels Overvliegen'.
Deze film maakt deel uit van het programma HOW TO MAKE A MOLOTOV COCKTAIL: THE CINEMA OF REVOLUTION, een samenwerkingsverband tussen ArtEZ Studium Generale en Focus Filmtheater Arnhem. Op 9 november is er een lange festivaldag met films en inleidingen!  
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...