I Am Not Your Negro

Première, te zien v/a 11 mei
Raoul Peck - 2016
95 minuten
Documentaire
(Nederlands ondertiteld)
USA
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,- of € 9,50,-
F-pas korting: € 2,-
In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr.

Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek naar ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt. De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk – via de levens en gewelddadige dood van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. – waar Amerika voor staat.
Op do. 11/5 om 19:00u. organiseert WALTER BOOKS samen met Focus een speciale voorstelling met een inleiding door Wayne Modest. Modest is directeur van het Research Centre for Material Culture in Leiden en bijzonder hoogleraar Material Culture and Critical Heritage Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Lot Veelenturf (Creative Writing, ArtEZ) draagt een column voor.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...
Zo 28 mei
Ma 29 mei
Di 30 mei
Wo 31 mei