Goodfellas

Martin Scorsese Special - ma. 7 & 14 augustus 18:45
Martin Scorsese - 1990
144 minuten
Drama, Misdaadfilm
Engels (Nederlands ondertiteld)
USA
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,-
F-pas korting: € 2,-
Scorsese schetst de aantrekkingskracht van een criminele lifestyle op een Iers-Italiaans jongetje in de New Yorkse volksbuurt East Brooklyn. Henry Hill werkt zich op van manusje van alles op tot meedogenloze maffiabaas, maar beleeft ook de onvermijdelijke neergang. Glansrollen voor De Niro en Ray Liotta. Scorseses maffiaklassieker is gerestaureerd (4K) en opnieuw uitgebracht.

Na bijna 25 jaar in de maffia heeft Henry (Liotta) vrijwel alles bereikt wat mogelijk is. Als top dog in de maffia – hij heeft alles: geld, drugs, vrouwen, de beste auto’s – lijkt niemand hem iets te kunnen maken. Toch belandt ook Henry op de vrijwel onvermijdelijke way down wanneer hij wegglijdt in coke-bestoven grootheidswaan. De Niro (Jimmy Conway) waakt over hem, maar kan Hills neergang niet voorkomen.

Goodfellas is gebaseerd op Nicholas Pileggi’s bestseller ‘Wiseguy’, Henry Hills biografie. Net als in Mean Streets (1973) en Taxi Driver (1976) oogt Scorseses milieuschets bijna documentair. De maffia wordt niet verheerlijkt; de ‘goodfellas’ beoefenen hun vak als hobby en leven zich op zeer brute wijze uit. Conway: ‘That's the way. You don't take no shit from nobody.
Te zien ihkv de filmspecial In the Summertime... Martin Scorsese. Op de maandagen in de zomer vertoont Focus vier meesterlijke films van Scorsese, aan wie Filmmuseum EYE in Amsterdam momenteel zowel een pracht van een overzichtstentoonstelling wijdt als een uitgebreid filmprogramma. KLIK HIER voor het gehele programma.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...