Gelders Doek

di. 20/2 om 21:00u.
diversen - 2018
100 minuten
Korte film
Nederland
Toegangsprijs
€ 7,50,- /leden Gelders DOEK GRATIS!
F-pas korting: € 2,-
Gelders Doek biedt een mooi, gevarieerd programma van (korte) films uit Gelderland, in combinatie met gesprekken met de makers.

Het bleek niet haalbaar om de toegang gratis te houden, dus vanaf deze editie heeft Gelders DOEK een entreeprijs van €7,50,-. Uiteraard houden we wel rekening met iedereen: studenten betalen €5,- en voor leden van Gelders DOEK en Gelrepashouders blijft de entree helemaal gratis! F-pas en Cinevillepas zijn geldig.

Lid worden van Gelders DOEK? 
KLIK HIER

PROGRAMMA


MEES van Noa Hoogterp
“Mam hoe laat kom je thuis ?” Anno 2018 komen we ze meer tegen: sleutelkinderen. In dit geval Mees, een jongen uit een ontwricht gezin met een carrieremoeder. Mees weet niet beter en heeft veel houvast aan zijn knuffel Tommie en zijn fascinatie voor het heelal. Toch mist Mees geborgenheid en hoopt hij stiekem dat het gaat veranderen.

TERRAFORM door Sil van der Woerd
Terraform vertelt het verhaal van de ontberingen en offers die de zwavel-mijnwerkers van Kawah Ijen in Indonesië maken om voor hun gezin te kunnen zorgen.

EPOCH door Sil van der Woerd
Een groep kinderen wordt 's nachts wakker in een wereld die langzaam uit elkaar valt. EPOCH is een statement over de staat van de wereld en hoe wij deze achterlaten voor onze kinderen.

MAMA CALLE door Arjanne Laan
Arjanne Laan volgde straatkinderen in Mexico City naar hun holen en schuilplaatsen. Ze bracht nachten met hen door in de koude betonnen gebouwen waar ze slapen. Ze zag de werkelijkheid van hun leven: honger en verveling, gebrek aan warmte en een thuis. En ook hun vlucht in het schaduwleven van het lijm snuiven. Maar bovenal zag zij hun moed en kracht en de vaak kinderlijke manier waarop zij hun leven leiden.


Deze voorstelling reserveren of kopen op ...