Gelders Doek

woensdag 22/2 om 21:00u.
diverse regisseurs - 2017
90 minuten
Documentaire, Korte film
Nederlands
NL
De provincie Gelderland barst van het filmtalent, daarom het filmprogramma Gelders Doek, met (korte) Gelderse films, in combinatie met gesprekken met de makers. GRATIS TOEGANG, RESERVEREN GEWENST!

PROGRAMMA

CASA DE PAUW (16 min) van Rijn IJssel studente Yasmine Georgiladaki. Korte documentaire over Casa de Pauw, ooit een drietal kraakpanden, inmiddels uitgegroeid tot een hechte woongemeenschap. Een dorpje binnen de stad Arnhem.

MAMA'S AS
(7 min) van Lotje Kerckhaert over twee zussen (gespeeld door Margot Dames en Christine van Stralen) die tijdens een Thaise massage ruzie krijgen over de urn met de as van hun moeder. De film werd gemaakt ihkv het 48 Hour Film Project in Nijmegen. Daar won 'Mama's As' de prijs voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice. Tijdens de finale van het internationale 48 Hour Film Project in New Orleans won de film de prijs voor Beste Script en was daarna ook in Cannes te zien! Lotje Kerckhaert maakt zeer uiteenlopende films, zo dook ze de Nijmeegse bijstandswereld in voor het sociale drama AVERECHTS. Ze is aanwezig voor een gesprek.

PAUZE

Acteur en filmmaker Marco van Es, hoofdrolspeler in de NTR docudramareeks 'Help, ik ben leraar' trok met zijn personage Peter Hoefnagels, leraar op een VMBO, miljoenen kijkers met de filmpjes over zijn 'klas'. Hij komt ons graag vertellen over de kneepjes van het vak!
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...