Gelders DOEK

di. 25 april om 21:00u. - TOEGANG GRATIS!
- 2017
75 minuten
Documentaire, Drama
NL
Gelders DOEK, dé plek voor cinema uit de regio. Elke maand een verrassende melange aan films waarbij we in gesprek gaan met de makers.

PROGRAMMA

UITVLUCHT
(8 min) een korte film van Alex Nas waarin we het 8-jarige, fantasievolle meisje Fleur volgen en de manier waarop zij omgaat met het loslaten van een dierbare.
 
VOOR GALG EN RAD (pitch) Paul Haans; NL 2016
Een aangrijpend en mysterieus verhaal over een boerenjongen in de tijd van De Bokkerijders. Is hij geboren voor galg en rad of kan hij het tij keren? 
PETER
Paul Haans; NL 2016; 15 min.
Korte film, gebaseerd op het leven van Peter ter Horst, die jarenlang verslaafd was aan drank en drugs.

CARIBISCH NEDERLAND
Rian van den Boom; NL 2011; 25 min. Sinds 2010 is het Caribische eiland Sint Eustatius een Nederlandse gemeente, waar Nederlandse wetten en regels worden doorgevoerd. In deze documentaire zien we hoe het voor de Nederlanders is om te werken en wonen in deze nieuwe gemeente en hoe het voor de eilandbewoners is om nu deel van Nederland te zijn.
KOP DICHT, VOETBALLEN! Rian van den Boom; NL 2008; 25 min.
De camera volgt een groep jongens die door een fanatieke coach, een charismatische trainer en een gedreven jongerenwerker worden aangespoord een voetbalteam te vormen. In de hoop dat ze zo uit de problemen blijven.

Alle makers zijn aanwezig voor een kort en krachtige Q&A sessie.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...