Etgar Keret: Based on a True Story

te zien ihkv literatuurfestival Nieuwe Types op do 22 juni, 19:30, makers aanwezig!
Stephane Kaas - 2017
67 minuten
Documentaire
Engels (Engels ondertiteld)
NL/Frankrijk/Israel
Toegangsprijs
€ 9,-
F-pas korting: € 2,-
Deze avontuurlijke documentaire is een gelaagde en energieke vertelling over de spraakmakende Israëlische schrijver Etgar Keret: over zijn korte verhalen, zijn absurde leven, maar vooral over de behoefte om verhalen te vertellen.

Een film over Kerets korte verhalen, zijn absurde leven in Israël, maar vooral over de diepgewortelde menselijke behoefte om verhalen te vertellen. Een surrealistische documentaire waarin verschillende vertelvormen worden ingezet om Etgars unieke brein uit te pluizen: animaties van de fictieverhalen (door Bafta-winnares Nina Gantz), reconstructies van Etgars anekdotes (waarin hij zelf enthousiast acteert), en een levendige montage met kijkjes achter de schermen (de film is zelf immers ook een verhaal).

Familie, vrienden en bekende namen als Jonathan Safran Foer, Gary Shteyngart en This American Life-host Ira Glass werden geïnterviewd in New York en Tel Aviv. Het eindresultaat is een grappige, ontroerende en overweldigende ode aan storytelling.


Voorstelling ihkv het literatuurfestival NIEUWE TYPES. Regisseur Stephane Kaas en scenarist Rutger Lemm zijn aanwezig voor een zaalgesprek.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...