Du Forsvinder

Premiere, te zien v/a do. 5 okt.
Peter Schønau Fog - 2017
Nikolaj Lie Kaas, Trine Dyrholm, Michael Nyqvist
118 minuten
Drama
Nederlands (Nederlands ondertiteld)
Denemarken
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Frederik, een gerespecteerd directeur van een privéschool, is met zijn familie voor vakantie op Mallorca. Door zijn roekeloze rijgedrag breekt er ruzie uit in de auto, waarbij Frederik onverwachts instort. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat hij al lange tijd een hersentumor heeft. De arts bespreekt met Fredrik en zijn vrouw Mia de mogelijke consequenties. De hersentumor van Fredrik kan de oorzaak zijn van persoonlijkheidsveranderingen.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt Fredrik onder het oog van zijn leerlingen en Mia, lerares op dezelfde school, gearresteerd op verdenking van miljoenenfraude. De arrestatie veroorzaakt een schok binnen zijn gezin en de school. Dit is iets wat niemand had verwacht. Aan het denken gezet door vragen van de arts die de hersentumor ontdekte, vermoedt Mia dat het gedrag van Fredrik veroorzaakt werd door zijn ziekte.

Ze schakelt de hulp in van Bernard, een advocaat die ze leerde kennen tijdens een gespreksgroep van lotgenoten. Dit is het begin van een spel van schuld en verantwoordelijkheid. Want wie treft blaam: Frederik of de hersentumor? Gebaseerd op het boek Ik Heb Je Zien Verdwijnen, van Christian Jungersen
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...