City of Ghosts

Nederlandse première, te zien vanaf 21/9
Matthew Heineman - 2017
92 minuten
Documentaire, Thriller
Engels (Nederlands ondertiteld)
USA
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld Angst 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Weergaloze real-life thriller over een groepje studenten in Raqqa, die meemaken hoe IS hun stad overneemt. Als de vriendengroep besluit om de wereld te laten weten wat er in hun stad gebeurt, worden ze daarmee helden tegen wil en dank.

Een fijne stad aan een rivier wordt plotseling overgenomen door een vreemde bezettingsmacht. Alles wat vanzelfsprekend en normaal was, is ineens weg. Zo begint City of Ghosts; een documentaire thriller over een groepje doodgewone jongemannen in Raqqa. Ze zien hoe IS hun stad overneemt en besluiten om de wereld te laten weten wat er in hun stad gebeurt. Onder de naam “Raqqa is being slaughtered silently” zijn zij lang de enigen die vanuit het Kalifaat films, foto’s en nieuwsberichten de wereld insturen. Maar dat blijkt al snel levensgevaarlijk. IS doet er alles aan om elke vorm van journalistiek onmogelijk te maken. De vrienden weten te ontsnappen en vluchten naar Duitsland, waar ze hun werk voortzetten.

Daar ontmoet filmmaker Matthew Heineman hen en legt met veel compassie hun levensverhaal vast in deze weergaloze, heftige en ontroerende film. Hij won met zijn eerste film Cartel Land meteen een Oscar-nominatie. Met deze, zijn tweede, is hij nu al de meest genoemde Oscar-favoriet.
DE PERS OVER CITY OF GHOSTS

 “De film is om veel redenen een unieke en inspirerende, zo niet activerende must-see.”
***** NRC

“Een onmisbaar document”
**** Het Parool

“'City of Ghosts' laat zien hoeveel menselijkheid er schuilgaat achter dapper verzet tegen onmenselijkheid.”
**** TROUW

“Intense documentaire”
“In deze huiveringwekkende documentaire zie je hoe leraren en a-politieke feestbeesten transformeren tot verzetsstrijders.”
**** de Volkskrant

“Meeslepend en schokkend verslag over moed, angst, extremisme en terreur, verzet en ballingschap.”
**** VPRO Cinema

“Deze documentaire [blijft…] fier overeind staan als een welverdiend monument voor menselijke moed.”
***1/2 De Telegraaf

“Heineman registreert van dichtbij, doch steeds respectvol, hoe deze moedige mensen omgaan met hun onmogelijke situatie.”
*** Algemeen Dagblad (doorgeplaatst in alle regionale bladen)

“Een monumentale film die gezien moet worden...het verhaal dat [Matthew Heineman] vertelt van een aantal heel gewone mannen die voor hun ongewone moed torenhoge offers hebben gebracht, is onvergetelijk.”
OOR

“Wegkijken is simpelweg geen optie”
**** Filmtotaal.nl

 
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...