Canaletto and the Art of Venice

Exhibition on Screen I zo. 10/12 om 16:30 en zo. 17/12 om 11:15 I
David Bickerstaff - 2017
85 minuten
Documentaire
Engels (Nederlands ondertiteld)
GB
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Indrukwekkende reis door het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter. De fraaie verzameling van meer dan 200 schilderijen, tekeningen en afdrukken biedt niet alleen groot inzicht in het kunstenaarschap van Canaletto en zijn tijdgenoten, maar ook in Venetië dat hij zo meesterlijk vast legde. Als fraaie bijkomstigheid laat de film je binnenkijken bij twee Koninklijke residenties - Buckingham Palace en Windsor Castle – waardoor je meer te weten komt over zowel Canaletto als ook Joseph Smith, de man die hem introduceerde in Groot-Brittannië.

De documentairereeks EXHIBITION ON SCREEN biedt overweldigende museale ervaringen in de filmzaal. Vanuit de bioscoopstoel reist u naar gerenommeerde musea waar u door spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars wordt geleid.

Naast de schitterende, in messcherpe beelden vastgelegde impressies van de tentoonstelling, komen bevlogen curatoren, experts en kunstenaars aan het woord, die de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belichten. Elke film is 90 minuten en Nederlands ondertiteld | meer info ook op exhibitiononscreen.com | KLIK HIER voor het gehele programma.

Deze voorstelling reserveren of kopen op ...