British Museum Presents: HOKUSAI

EXHIBITION ON SCREEN: zo. 5/11 2017, 16:30u. en zo. 12/11, 11:15u.
Patricia Wheatly - 2017
87 minuten
Documentaire
Engels (Nederlands ondertiteld)
GB
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Een exclusieve blik op de tentoonstelling van het British Museum, Hokusai: beyond the Great Wave. Gefilmd in Japan, Amerika en Engeland, richt deze documentaire zich op Hokusais werk en leven in de grote, bruisende metropool Edo, het moderne Tokio. Hokusai had een turbulent leven, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jaren in armoede, maar gaf nooit zijn streven naar de perfecte kunst op. Hij beïnvloedde kunstenaars als Monet, Van Gogh en andere Impressionisten en hij wordt ook wel beschouwd als de vader van de manga. Hokusai is de enige schilder met zijn eigen emoji.

Hokusai wordt geïntroduceerd door kunstpresentator Andrew Graham-Dixon en besproken door kunstenaars als David Hockney, Grayson Perry en Maggi Hambling. Gebruikmakend van bijzondere close-ups en de revolutionaire 8K Ultra HD video technologie, worden Hokusai’s schilderijen en prenten onderzocht door vooraanstaande experts op het gebied van de digitale kunstgeschiedenis. Hokusai spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele werelden, met als middelpunt de beroemde vulkaan Mount Fuji als beschermende aanwezigheid en potentiële bron van onsterfelijkheid.
EXHIBITION ON SCREEN biedt overweldigende museale ervaringen in de filmzaal. Vanuit de bioscoopstoel reist u naar gerenommeerde musea waar u door spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars wordt geleid.

Naast de schitterende, in messcherpe beelden vastgelegde impressies van de tentoonstelling, komen bevlogen curatoren, experts en kunstenaars aan het woord, die de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belichten. Elke film is 90 minuten en Nederlands ondertiteld | meer info ook op exhibitiononscreen.com | KLIK HIER voor het gehele programma.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...