Borg/McEnroe

nu te zien
Janus Metz - 2017
100 minuten
Drama, Sportfilm
Engels/Zweeds (Nederlands ondertiteld)
Zweden
Niet schadelijk / alle leeftijden Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe.

De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale, voor geen van beiden is verliezen een optie.

Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment daar eindelijk is. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.

Borg wordt gespeeld door de Zweedse acteur Sverrir Gudnason (hier vooral bekend door tv-serie Wallander), McEnroe door de Amerikaanse superster en notoire dwarsligger Shia LaBeouf (American honey, Transformers, Nymphomaniac).
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...